RH Rewind: Bret Hart vs Shawn Michaels- Survivor Series 19979 Νοεμβρίου του 1997. Το WWF διοργανώνει το μεγάλο PPV του Νοεμβρίου, το Survivor Series. Η τοποθεσία; Το Montreal του Καναδά. Αυτήν την στιγμή, ο πρωταθλητής του WWF, Bret Hart αντιμετωπίζει τον διεκδικητή, Shawn Michaels, υπό την αιγίδα του διαιτητή Earl Hebner. O πρόεδρος της εταιρείας, Vince McMahon έχει βγει έξω στο ring μαζί με τον on-air Commissioner Sgt Slaughter για να επιβλέπει το ματς. Ο Michaels ετοιμάζεται να κάνει το Sharpshooter, την finishing submission κίνηση του Bret Hart, στον ίδιο τον Excellence of Execution.

Ο Καναδάς έχει προσβληθεί και το ίδιο θα πρέπει να σκέφτεται και ο Bret Hart. Ούτως ή άλλως, αυτό είναι το τελευταίο του ματς με την εταιρεία. Όλοι το ξέρουν, μέχρι και το κοινό. Το συμβόλαιο του Hart έχει λήξει εδώ και μερικές ημέρες και αγωνίζεται για τελευταία φορά σε μια εταιρεία που την βοήθησε και τον έκανε μεγάλο αστέρα. Αλλά πως φτάσαμε ως εδώ; Τι συνέβη; Πρέπει να κάνουμε μια μικρή επανεκκίνηση. Είμαι ο Γιώργος Ναστούλης και αυτό είναι ένα ακόμα RH Rewind.

BRET HARTΤο 1997 είναι μια περίεργη περίοδος για τον Bret Hart. Ο Bret προέρχεται από μια παλιά σχολή, μια σχολή του wrestling, όπου τα πάντα βασίζονται στον σεβασμό, την αξιοπρέπεια και τους καλούς larger-than-life χαρακτήρες. Ο ίδιος βλέπει τον εαυτό του ως πρότυπο, συμπεριφέρεται ως πρότυπο, δείχνοντας στα μικρά παιδιά πως να φέρονται σωστά. Αλλά τώρα, με την επιστροφή του το 1997, φαίνεται ότι ο Bret έχει πέσει επάνω σε μια σημαντική αλλαγή που γίνεται στο wrestling. Οι χαρακτήρες και τα storylines γίνονται πιο αληθοφανή και τα πολιτικά παιχνίδια πλέον, έχουν καταλάβει το WWF.

Και στο επίκεντρο αυτών. Ο Shawn Michaels. Ο μισητός αντίζηλος, για πολλούς λόγους. Ο Michaels είναι αυτός που δεν θέλει τον Hart πρωταθλητή, ο Michaels είναι αυτός που δεν επιτρέπει σε νέους αστέρες να αναπτυχθούν και είναι ασεβής μέχρι και στον πρόεδρο της εταιρείας. Αλλά και το κοινό σιγά σιγά, έχει αρχίσει να βαριέται τον Bret. Η επανάσταση των 2000s έχει αρχίσει αργά αργά να κάνει την πρώτη της εμφάνιση και το κοινό ταυτίζεται με αντί-ήρωες και ανθρώπους που φέρνουν το χάος και ένα νέο αγενές attitude.


O Bret αναγκάζεται από τον Vince να αφήσει τον χαρακτήρα του και να γίνει μετά από πολύ καιρό ένας heel. Ένας heel, ο οποίος μισεί την Αμερική και λατρεύει τον Καναδά. Στον Καναδά, βλέπεται ως ήρωας, στην Αμερική ως ένα μηδενικό. Το heel run του Bret Hart έχει μια επιτυχία, αφού στο SummerSlam του 1997, ο Bret κερδίζει τον Undertaker και κατακτάει για άλλη μια φορά το WWF Championship. Αλλά κυρίως, συνοδεύεται από αγανάκτηση. Αγανάκτηση του Bret με το κοινό, αγανάκτηση με τον Shawn Michaels και για πρώτη φορά αγανάκτηση με τον Vince McMahon, με τον οποίο έχει νεύρα, γιατί του δείχνει ότι δεν τον σέβεται.

Από την άλλη, τα νεύρα του Bret, ίσως προέρχονται και από το ότι σιγά σιγά, το συμβόλαιο του με το WWF φθάνει στο τέλος του. O Bret θέλει να μείνει στην εταιρεία και να ανανεώσει, όμως ο Vince McMahon δεν βλέπει πουθενά μέλλον για τον ίδιο. Έτσι, ο Hart, με βαριά καρδιά, δέχεται συμβόλαιο από το αντίπαλο δέος του WWF, το WCW. Το συμβόλαιο του λήγει με το WWF στις 4 Νοεμβρίου του 1997 και στο Survivor Series 1997, o Bret Hart έχει κανονίσει ότι θα κερδίσει με DQ τον Shawn Michaels και την επόμενη νύχτα, θα κάνει vacate τον τίτλο, λέγοντας ευχαριστώ στην εταιρεία και όλους όσους τον βοήθησαν εκεί. Και μέχρι στιγμής, το ματς έχει βγει ακριβώς όπως έχει κανονιστεί.

SHAWN MICHAELS


Ο Shawn Michaels, το 1997, έχει και αυτός μια χρονιά γεμάτη από πολιτικά παιχνίδια. Από δικά του πολιτικά παιχνίδια. Ο HBK, αφού βρήκε το χαμόγελο του, έχει γυρίσει στην δράση και μετά από μια ακυρωμένη κόντρα με τον Steve Austin, έναν ανερχόμενο αστέρα της εταιρείας, έχει γυρίσει πάλι στην αγαπημένη του συνήθεια. Στο να γίνεται στόχος εντός και εκτός ring του Bret Hart. Αφού έχει διαμορφώσει ένα νέο stable, με τους Hunter Hearst Helmsley, Chyna & Rick Rude, που ονομάζεται D-Generation X, ο Michaels στοχεύει να γίνει για άλλη μια φορά, ο WWF Champion.

Και στον δρόμο του στέκεται για άλλη μια φορά, ο μεγάλος του αντίπαλος. Ο Bret Hart. Και ενώ ο Vince McMahon συμφωνεί μαζί του και θέλει, ο Bret να χάσει την ζώνη στο Survivor Series, προκειμένου να κάνει το λεγόμενο "passing of the torch" στον Michaels, o Hart αρνείται κατηγορηματικά, λέγοντας πως δεν θέλει να ταπεινωθεί μπροστά στο κοινό του, στους ανθρώπους του στον Καναδά, αλλά και να χάσει από έναν αλαζόνα όπως τον Michaels. Και αυτό εξοργίζει τόσο τον HBK, όσο και τον πρόεδρο της εταιρείας. Και ενώ μετά από πιέσεις, συμφωνούν στο πως θα γίνει ο αγώνας, υπογείως ετοιμάζεται κάτι διαφορετικό, κάτι άλλο. Βλέπετε ο Shawn Michaels δεν έχει στο μυαλό του, το ίδιο τελείωμα του αγώνα που έχει ο Bret, αλλά κάτι διαφορετικό. Κάτι που στο βάθος του χρόνου, θα μείνει στην ιστορία.

VINCE MCMAHON


O Vince McMahon, ο πρόεδρος του WWF, αυτήν την περίοδο βρίσκεται σε δύσκολα μονοπάτια. Το WCW για άλλη μια φορά βρίσκεται μπροστά στον πόλεμο των ratings και ο Vince καταλαβαίνει πως η παρουσίαση του προϊόντος του, πρέπει να αλλάξει. Έτσι, λοιπόν, αρχίζει μια σταδιακή αλλαγή, με νέους χαρακτήρες και παλιούς, με ένα ανανεωμένο στυλ, διαφορετικό από τα συνηθισμένα που μας παρουσιαζόταν μέχρι στιγμής.

Για τον Vince, o Bret Hart αποτελεί ένα εμπόδιο σε αυτήν την αλλαγή. Είναι κάτι το παλιό, κάτι που θέλει να αποβάλλει. Και για αυτό, δεν ανανεώνει το συμβόλαιο του Bret, επιτρέποντας του στην ουσία να υπογράψει με το WCW.  Ωστόσο, όταν ο Bret δεν θέλει να χάσει τον τίτλο στο Suvivor Series, o Vince McMahon, μολονότι συμφωνεί με το τελείωμα εν τέλει που προτείνει ο πρωταθλητής, μέσα του αρχίζει και φοβάται. Και αυτό, γιατί όλη η κατάσταση του Bret, θυμίζει την κατάσταση της Alundra Blayze το 1995. Για όσους δεν ξέρουν, η Blayze, εκείνη την περίοδο ήταν η πρωταθλήτρια γυναικών του WWF και όταν υπέγραψε στο WCW, πήγε στο Nitro και πέταξε σε έναν κάδο σκουπιδιών τον τίτλο του WWF.

O Vince δεν ήθελε ο αντίπαλος του, ο Eric Bischoff να επαναλάβει το ίδιο κόλπο και με τον Bret Hart. Και μολονότι, κατά βάθος μέσα του ήξερε ότι ο Bret δεν ήταν τέτοιος άνθρωπος, από την άλλη δεν μπορούσε να ρισκάρει άλλο φιάσκο. Δεν το άντεχε. Και έτσι και ο Vince McMahon έχει ένα διαφορετικό τελείωμα στο μυαλό του για το ματς. Κάτι το οποίο ξέρουν μερικά άτομα, μετρημένα στα δάχτυλα. Και σε αυτό εμπλέκεται τόσο ο Shawn Michaels, όσο και ο διαιτητής στο ring, o Earl Hebner. Ο Vince κοιτάει το ματς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αλλά και με ιδιαίτερη ανησυχία. Το γιατί, το γνωρίζει μόνο εκείνος.

Όλα λοιπόν είναι έτοιμα. Ο Shawn Michaels κλειδώνει τον Bret Hart σε ένα Sharpshooter. O Vince με ιδιαίτερο τρόμο, κοιτάει τον timekeeper. Το ίδιο κάνει και ο Earl Hebner. Αυτό ήταν το RH Rewind. Καλώς ήρθατε σε μια σημαντική στιγμή της ιστορίας του WWF.

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη