Δεν μπορώ να δεχτώ τον Seth Rollins ως πρόσωπο του WWEΟ Γιώργος Ναστούλης, γράφει για τον Seth Rollins και αναλύει τους λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να πειστεί ότι ο Rollins είναι πρόσωπο της εταιρείας που λέγεται WWE, ενώ επίσης λέει και για τους λόγους, τους οποίους ο Rollins πρέπει επειγόντως να γίνει πάλι ένας heel. 

Έχω ξεκινήσει αυτό το άρθρο, από την στιγμή που τελείωσε το SummerSlam 2019. O Seth Rollins είναι για άλλη μια φορά, ο Universal Champion του WWE, κερδίζοντας τον Brock Lesnar, σε ένα ματς, όπου είδαμε ένα μεγάλο comeback από τον Rollins και το Curb Stomp, κάνοντας τον Seth για δεύτερη φορά παγκόσμιο πρωταθλητή στο RAW. Πριν ξεκινήσω να αποτυπώνω τις σκέψεις μου, να πω στο σημείο αυτό ότι δεν έχω κανένα απολύτως προσωπικό θέμα με τον Rollins. 

Θεωρώ πως ο πρώην "Tyler Black", αποτελεί ένα από τα success stories του μοντέλου "Indies-WWE" και το πιο πετυχημένο project του Triple H. Είναι εξαιρετικός παλαιστής, εξαιρετικός heel και έχει ένα από τα πιο cool finishers στο WWE, που είναι το Curb Stomp. Τονίζω το heel, γιατί εδώ ακριβώς θα έρθω να σας αποτυπώσω το ότι ο Seth Rollins, τον τελευταίο ένα χρόνο, δεν μου αρέσει καθόλου σαν babyface. Αλλά για να σας μιλήσω πρώτα για το πρόβλημα μου με τον Seth, ας μιλήσουμε για το ματς του με τον Lesnar, για να πω το πρόβλημα μου.

Στο build up του ματς, βλέπουμε έναν Rollins διαλυμένο, έναν Rollins σακατεμένο στο ξύλο από τον Lesnar, ο οποίος μετά από καιρό, κατ'εμέ, έκανε ένα σωστό και τίμιο build σε ματς του στην εταιρεία. Το storyline, δείχνει τον Rollins να βρίσκεται στην κυριολεξία με την πλάτη στον τοίχο και να έχει τα πλευρά του (και καλά) τραυματισμένα και ο ίδιος να βρίσκεται σε μια άσχημη σωματικά και ψυχολογικά, κατάσταση. Στο match βέβαια άλλη ιστορία. Μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο ο Rollins κυριάρχησε στο ματς, ειδικά προς το τέλος. Το πως μπόρεσε να κάνει Jumping High Knee, το Curb Stomp, γιατί φυσικά, βάσει σεναρίου πάντα, δεν θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά το αποκορύφωμα για εμένα, ήταν το Frog Splash από το σκοινί επάνω στο announcers table. 

Και σε όλα αυτά, ο Rollins σηκωνόταν μετά από λίγο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Σαν να μην έχει φάει το ξύλο της ζωής του, τις τελευταίες 2 εβδομάδες, έτοιμος για αγώνα. Δεν έκανε σωστό sell του τραυματισμού του, κάνοντας ακόμα πιο μη ρεαλιστική την κατάσταση. Αν υπολογίσω βέβαια και το ματς στην Wrestlemania με το low blow, που ήταν της πλάκας, θα έλεγα πως ο Lesnar είναι ο face και ο Rollins o heel. Αλλά φυσικά. Όταν είσαι ο Brock Lesnar και εμφανίζεσαι, όταν ο Vince με την επιταγούλα καλούν (και εν τέλει καλά κάνεις) τότε φυσικά και θα είσαι ο heel. Δεν έχω καμιά ιδιαίτερη συμπάθεια στον Lesnar, αλλά τουλάχιστον σεναριακά, ο τύπος ξέρει τι κάνει. Έρχεται, νταουλιάζει στο ξύλο τον οποιοδήποτε και αποχωρεί. Ο Rollins όμως τι κάνει; 

Face πάντως δεν μπορεί να θεωρηθεί. Δεν μπορώ να πειστώ ότι ο Rollins αποτελεί έναν face χαρακτήρα, ο οποίος όταν πάει στο Twitter, γράφει ότι του κατέβει στο κεφάλι για τους συναδέλφους του (βλέπε Will Ospreay) και κράζει fans που του λένε παράπονα για το τι θέλουν να πάρει ως συμβουλή να αλλάξει επάνω του.  Γενικά, πλέον, βλέπεις ένα μεγάλο ποσοστό των fans, να χάνουν το ενδιαφέρον τους, λόγω του πόσο "ΑΛΗΘΙΝΟΎ" γίνεται το storyline και βλέπεις να προσκολλούνται σε χαρακτήρες, όπως ο Undertaker, o Kane, ο Aleister Black και φυσικά ο Bray Wyatt, που πραγματικά είναι ίσως από τους λίγους λόγους που παρακολουθώ το WWE ως fan και όχι ως κριτικός. Μιλάω για τους fans πάντα έτσι. Που επιζητούν ένα καλό storyline της προκοπής.

Επίσης, συγγνώμη τώρα παίδες, αλλά πραγματικά δεν θα αντέξω και θα το πω. John Cena, βρε μπαγάσα, μου λείπεις πολύ! Αυτό ήταν το πρόσωπο της εταιρείας. Ένας άνθρωπος, που κράτησε τα προσωπικά του, εκτός της εικόνας του, πάντα προμόταρε τον εαυτό του, ακριβώς όπως πρέπει, χωρίς να βρίζει κάποιους online, ούτε φυσικά με το να βγάζει φωτογραφία το γενετικό του μόριο και να το ανεβάζει online, γιατί έτσι του κάθισε στο μάτι. Και φυσικά, γιατί εγώ θυμάμαι, όταν o Cena, κύριε Rollins, τις είχε φάει από τον Umaga, πήγε με σπασμένα πλευρά και καλά στο Rumble και τις έφαγε σαν κύριος, κερδίζοντας στο τέλος, παίρνοντας το κοινό μαζί του. Όταν έχουν γίνει, πράγματα στο παρελθόν, που σε έχουν κάνει κόπανο, τότε κόπανος μένεις.

Δεν μπορώ να πω. Ο face Seth Rollins έχει και καλές στιγμές, Έχει promo, όπως αυτά με τον Triple H, που θεωρούνται εξαιρετικά και δείχνουν δείγματα καλού face, τα promo με αντίπαλο το Ambrose, το feud των οποίων, επισκιάστηκε από την πολύ κακή τους τοποθέτηση στην κάρτα αγώνων του TLC τότε. Αλλά πείτε μου πραγματικά. Τον Seth Rollins τον γουστάρατε όταν έγινε Beastslayer με low blows; Ή όταν πήρε μια καρέκλα και διέλυσε τους Reigns & Amborse, στο μακρινό 2014, διαλύοντας για πρώτη φορά, την Shield; Προφανώς στο δεύτερο.

Ο Rollins πλέον έχει καταντήσει, για εμένα, ένας generic face, που θα ρίξει τον εαυτό του στο πιο χαμηλό επίπεδο του ρεαλισμού, κρατώντας ένα feud αληθινό, βασισμένο σε ρεαλιστικές συνθήκες. Αντί να αναπτύσσουμε χαρακτήρες, πλέον αναπτύσσουμε, αληθινά ιντερνετικά feud για το αν είναι ρεαλιστικό ή μη αυτό που βλέπουμε ή για το εάν αυτό που θέλουμε σαν feud θα πραγματοποιηθεί. Ή το ποιος θα πάρει το push και αν δεν το πάρει αυτός που θέλουμε, δεν βλέπουμε. Η τωρινή γενιά του WWE έχει μια τεράστια διαφορά σε σχέση με την παλιά και σε αυτή τη νέα γενιά, βάζω και τον Rollins. Τότε, που βλέπαμε παλιό καλό wrestling, ήθελες να είσαι fan. Γιατί πολύ απλά οι "πολιτικές δυνάμεις" δεν γινόντουσαν γνωστές. Απλώς έβλεπες ανθρώπους να ζωντανεύουν χαρακτήρες. Για αυτό ούτως ή άλλως και όποτε βλέπεις θρύλους να επιστρέφουν, κάνεις σαν μωρό παιδί. Γιατί ΑΓΑΠΟΎΣΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΉΡΕΣ, ΌΧΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΉ.

Η τωρινή γενιά; Είναι μια προσπάθεια των σεναριογράφων, να πραγματοποιήσουν όλα τα τρελά όνειρα των fans σε σύντομο χρονικό διάστημα. Δεν γίνεται πάντα να κοιτάς το τι ζητούν οι fans σε μια εταιρεία. Οι fans έχουν γίνει πλέον κριτικοί, σε έναν πιο έντονο βαθμό, από ότι παλιότερα, επηρεάζοντας σε μεγάλο βαθμό την TV που βλέπουμε στο WWE. Πρέπει να το μάθουμε όλοι. Μερικές φορές κοιτάς και την εταιρεία σου, όχι μόνο το τι θέλει ο John από το LA, ούτε τι θέλει ο Γιώργος από την Πρέβεζα. Όπως και από την άλλη, δεν μπορείς να μας βάλεις να χωνέψουμε ως top babyface του WWE, έναν τύπο που έχει κάνει τα πάντα, να τον θεωρούν "κόπανο".

Θέλετε ένα πραγματικό πρόσωπο εταιρείας; Πάρτε τον Roman Reigns. Θα ήταν το τέλειο comeback. Ένας άνθρωπος που ξεπέρασε για δεύτερη φορά το εμπόδιο της λευχαιμίας, προμοτάρει σωστά τον εαυτό του, όντας ένας ταπεινός και καλοσυνάτος οικογενειάρχης και δίνει τις απαντήσεις του, χωρίς να χρειαστεί να χλευάσει στην πραγματικότητα, παρά μόνο στα πλαίσια του storyline. O Rollins, είναι υπέροχος σαν heel και χρειάζεται επειγόντως να επιστρέψει σε αυτά τα λημέρια, γιατί αν συνεχίσει, να μας "χώνεται στις μύτες μας" με την βία και χωρίς να το αποδεχτούμε, τότε μόνο βαρεμάρα μπορεί να προσφέρει και όχι τις κατάλληλες babyface στιγμές που αποτελούν το Α και το Ω της εταιρείας. 

0 Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Post a Comment (0)

Νεότερη Παλαιότερη