"Εφυγε" από τη ζωή στα 82 του ο Βruno Sammartino.


Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο θρύλος της επαγγελματικής πάλης Bruno Sammartino.

Θλίψη στον χώρο του παγκόσμιου pro wrestling έχει προκαλέσει η είδηση πως ο Bruno Sammartino έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών.

Κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας στην μικρή ιταλική ορεινή πόλη Abruzzi της Ιταλίας, ο Bruno Sammartino άκουγε ιστορίες για το πώς οι δρόμοι στις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν «στρωμένοι» με χρυσό. Στην αρχή πίστευε ότι αυτό ήταν κυριολεκτικό, στη συνέχεια έμαθε από πρώτο χέρι τι εννοούσαν όσοι το έλεγαν.

Η ζωή του "Ιταλού Σούπερμαν" όμως δεν ήταν πάντα τόσο ένδοξη, όσο η καριέρα του. Ο αδελφός και η αδελφή του έχασαν τη ζωή τους νέοι, όταν οι ναζιστικές δυνάμεις του Αδόλφου Χίτλερ κατέλαβαν την πόλη τους. Εκείνος και η μητέρα του κρύφτηκαν σε ένα βουνό που ονομάζεται «Valla Rocca» κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και σώθηκαν, έφυγαν για το Πίτσμπουργκ το 1950.


Στις 17 Μαΐου 1963, ο Sammartino νίκησε τον Buddy Rogers σε 48 -μόλις- δευτερόλεπτα για να γίνει ο παγκόσμιος πρωταθλητής του WWE μπροστά σε περίπου 20.000 οπαδούς στο θρυλικό Madison Square Garden.

Έγινε πασίγνωστος στις ΗΠΑ, ως ο πρωταθλητής που έχει κρατήσει περισσότερα έναν τίτλο στην ιστορία του WWE. Διατήρησε συνολικά αυτόν τον τίτλο για 8 ολόκληρα χρόνια -μακράν από το δεύτερο- μεγαλύτερο χρονικό διάστημα όλων των εποχών και ένα ρεκόρ για όλους τους επαγγελματίες πρωταθλητές πάλης, ανεξάρτητα από εταιρία, χώρα και promotion.


Εισήχθη στο Hall of Fame του WWE το 2013 στην 188η και τελευταία φορά που ο Sammartino έκανε sold out το "σπίτι" του, όπως αποκαλούσε το Madison Square Garden.


Σε live show του RAW, το WWE χτύπησε 10 φορές το καμπανάκι ως φόρο τιμής στον μεγαλύτερο reign WWE πρωταθλητή της ιστορίας του και αναμένουμε κάποιο αφιέρωμα στο επόμενο RAW ή SmackDown Live της επόμενης εβδομάδας.


Για το Ringside House,
  Παναγιώτης Τσαπικούνης.
Νεότερη Παλαιότερη