Wrestle Kingdom 12: Ο Kenny Omega στην κορυφή του Pro Wrestling!


Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε το Wrestle Kingdom 12 του New Japan Pro Wrestling με τον Kenny Omega να αναδεικνύεται όντως ως ο καλύτερος του κόσμου. Ο Kazuchika Okada συνεχίζει ακάθεκτος το ιστορικό του reigns και ο θρυλικός Hiroshi Tanahashi διατήρησε και αυτός τον τίτλο του. Ας ξεκινήσουμε...

New Japan Rumble

Όπως δήλωσαν από την αρχή του αγώνα οι σχολιαστές, 20 superstars θα έπαιρναν στον opening αγώνα για το Wrestle Kingdom 12. Οι Lao Tonga, Nagata, BUSHI, Delirious, Nakanishi και Kitamura βρέθηκαν από νωρίς εκτός με τον τελευταίο αν δέχεται αρκετά piledrivers. Ο αγώνας κύλαγε ομαλά με τον Cheeseburger να μπαίνει στο νούμερο 17 και να δέχεται αρκετές επιδοκιμασίες. Τελικά ο Masahito Kakihara πήρε την νίκη αποκλείοντας τον Cheeseburger.


IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Championships match: Roppongi 3K w/Ricky Romero (c) vs The Young Bucks

Οι Sho και Yoh των Roppongi 3K πήραν αρχικό προβάδισμα έπειτα από ένα εκπληκτικό double suicide dive στους Young Bucks που βρίσκονταν στο ringside. Ωστόσο Matt απάντησε με ένα powebomb πάνω στην ράμπα της σκηνής και ο Nick με ένα suplex στον Sho πάνω στο apron. Ο Sho βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και εκτέλεσε και τους δύο αντίπαλους του με double suplex. Ο Nick έβγαλε εκτός τον Sho με ένα Superkick στο ringside και έπειτα με Sharpshooter πήρε την νίκη για την ομάδα του και τα Championships φυσικά.NEVER Openweight 6-Man Tag Team Championship - Gauntlet match: Tama Longa & Tanga Loa & Bad Luck Fale (c) vs Ryusuke Taguchi & Juice Robinson & Togi Makabe vs Beretta & Toru Yano & Tomohiro Ishii vs Hanson & Raymond Rowe & Michael Elgin vs Taichi & Takashi lizuka & Zack Sabre Jr

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά με τον Zack Sabre Jr να βγάζει το υπέροχο ταλέντο του στο ρινγκ και σχεδόν να πνίγει τον Rowe έπειτα από έναν πανέμορφο ελιγμό. Οι υπόλοιποι superstars μπήκαν σιγά σιγά στον αγώνα με τα μέλη της Bullet Club (οι πρωταθλητές) να μπαίνουν τελευταίοι στην δράση. Ο Taguchi μάλιστα απέδωσε τιμές στον Shinshuke Nakamura (superstar του WWE) κάνοντας τις χαρακτηριστικές του κινήσεις κατά την διάρκεια του αγώνα. Ο Beretta δέχτηκε ένα Stungun στον αέρα αλλά ο Yano έσπασε το pin. Τελικά ο Beretta πήρε την νίκη για την ομάδα και το championship με ένα dude buster.


Cody vs Kota Ibushi 

Στην αρχή του αγώνα ο Kota Ibushi απογειώθηκε με suicide dive πάνω στον Cody (Cody Rhodes του WWE) και στην σύζυγο του Brandi. Εκείνος πήγε να την βοηθήσει αλλά ο Cody του επιτέθηκε από πίσω γελώντας μαζί με την σύζυγο του. Ο Cody συνέχισε να έχει τον έλεγχο και φιλοδώρησε τον αντίπαλο του με ένα Cross Rhodes. Ο Ibushi αντέδρασε με ένα Last Ride Powerbomb αλλά ο αντίπαλος του έκανε δύσκολο kick out. Τελικά ο Ibushi πήρε μια μεγάλη νίκη με ένα phoenix splash.IWGP Tag Team Championship match: Killer Elite Squad (c) vs EVIL and SANADA

Η Killer Elite Squad είχε τον έλεγχο για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα με ένα εμφατικό lariat του archer. Ο Archer πήγε να πάρει την νίκη ύπουλα καθώς πέρασε τον SANADA από submission και πήρε το χέρι του κάνοντας tap out χωρίς να δουλεύει τελικά το σχέδιο του. Οι EVIL και SANADA εκτέλεσαν τον Dave Boy με Magic Killer και έπειτα ο SANADA πήρε την νίκη και τους τίτλους για την ομάδα του με ένα moonsault.


NEVER Openweight Championship - Hair vs Hair/Nobody At Ringside: Minoru Suzuki (c) vs Hirooki Goto

Ο Suzuki μπήκε με φόρα στον αγώνα και με μία καρέκλα διέλυσε στην κυριολεξία την πλάτη του Goto με τον διαιτητή να παρεμβαίνει ώστε να σταματήσει την μανία του πρωταθλητή. Ο Hirooki αντέδρασε με ένα Ushigoroshi με τους δύο superstars να καταλήγουν κάτω εξαντλημένοι. Ο Suzuki έπειτα δέχτηκε αρκετά χτυπήματα και άρχισε να γελάει στα μούτρα του αντιπάλου του. Ο Goto πήρε την νίκη και τον τίτλο με δύο GTR στον αντίπαλο του με εκείνον να ξυρίζει τα μαλλιά του μετά το τέλος του αγώνα.


IWGP Jr. Heavyweight Championship match: Marty Scurll (c) vs Hiromu Takahashi vs Will Ospreay vs Kushida

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά με τον Kushida να βγάζει όμορφες κινήσεις όπως και ένα δυνατό senton με την μάχη να μεταφέρεται στο ringside. Εκεί ο Will Ospreay σκαρφάλωσε σε ένα ψηλό οικοδόμημα και απογειώθηκε με moonsault στους αντιπάλους του, προσφέροντας ένα αξέχαστο OMG Moment. Ο Scrull πέτυχε τον Ospreay με ένα Oscutter με τον Takahasi να σπάει τελευταία στιγμή το pin attempt. Ο Kushida κλείδωσε τον Will με ένα cross armbreak χωρίς εκείνος να μπορεί να φτάσει τα σκοινιά. Τελικά ξέφυγε εκτελώντας τον Kushida με Buckle Bomb και σώζοντας τον αγώνα ταυτόχρονα. Ο Ospreay βρήκε την ευκαιρία σε ένα σημείο και έφτασε πολύ κοντά στην νίκη με εάν top rope inverse 450 αλλά ο Hiromu έκανε μεγαλειώδες kick out. Τελικά ο Will με ένα Oscutter στον πρωταθλητή πήρε την νίκη και το Jr Heavyweight Championship σε έναν εκπληκτικό αγώνα.IWGP Intercontinental Championship match: Hiroshi Tanahashi (c) vs Jay White

Ο Jay White είχε τον έλεγχο του αγώνα αρχικά καθώς καθώς στόχευσε στο γόνατο του Tanahashi ο οποίος βρισκόταν σε δύσκολη θέση και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ωστόσο ο πρωταθλητής βρήκε τον τρόπο και επιτέθηκε με ένα high fly flow στον αντίπαλο του ο οποίος βρισκόταν στο ringside. Στην συνέχεια ο White ανέκτησε τον έλεγχο και εφάρμοσε ένα snap dragon καθώς και ένα crucifix με αρκετά elbows. Ο θρυλικός Tanahashi αντέδρασε με ένα bridge suplex και έπειτα με ένα ακόμη high fly flow στην πλάτη του Jay ώστε να νικήσει και να παραμείνει πρωταθλητής.IWGP United States Championship match - No DQ match: Kenny Omega (c) vs Chris Jericho

Ήρθε λοιπόν και η ώρα του Alpha vs Omega match με τους δυο superstars να κάνουν εντυπωσιακές εισόδους. Η μάχη μεταφέρθηκε γρήγορα στο ringside όπου ο Omega είχε τον έλεγχο καθώς έστειλε τον Jericho δυνατά στο barricade. Βέβαια ο Chris αντέδρασε αφού απέφυγε το sprinboard του αντιπάλου του με εκείνον να περνάει μέσα από το announce table. Ο GOAT πέρασε τον Kenny μέσα από το Walls of Jericho με εκείνον να αντιδράει αφού εκτοξεύτηκε από ένα ψηλό οικοδόμημα πάνω στον Jericho με ένα τραπέζι πάνω του. Η μάχη μεταφέρθηκε σιγά σιγά προς το ρινγκ αλλά στο ringside ο Alpha εκτέλεσε τον Omega με powerbomb. Ο διάσημος WWE Superstar είχε τον έλεγχο του αγώνα και με ένα liosault έφτασε κοντά στην νίκη με τον αντίπαλο του να κάνει kick out στο 2. Έπειτα τον πέρασε ξανά μέσα από το Walls of Jericho με τον πρωταθλητή να φτάνει μέχρι την άκρη του ρινγκ και να ρίχνει ένα spray στα μάτια του Jericho. Εκείνος αντέδρασε πετώντας τον Kenny σε μια καρέκλα που είχε στήσει στην γωνία.
Ο Jericho έστειλε τρεις φορές δυνατά τον αντίπαλο του στην καρέκλα με το κεφάλι του να έχει ανοίξει και να τρέχουν αίματα. Ο διεκδικητής συνέχισε το έργο του χρησιμοποιώντας τις καρέκλες στην πλάτη του Omega. Ωστόσο ο πρωταθλητής βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και με ένα v-trigger έστειλε τον αντίπαλο του πάνω σε ένα τραπέζι που βρισκόταν στο ringside. Ο Chris επέστρεψε στο ρινγκ και πέρασε ξανά τον Kenny μέσα από το Walls of Jericho. Εκείνος δυσκολεύτηκε πάρα πολύ και έφτασε σε σημείο να λιποθυμήσει με τον Chris να σπάει τελικά το submission μόνος του. Ο IWGP United States Champion εφάρμοσε το θανατηφόρο one winged angel με τον Jericho α πιάνει το bottom rope τελευταία στιγμή. Ο Alpha φιλοδώρησε τον αντίπαλο του με ένα Codebreaker από το πουθενά με εκείνον να κάνει μεγαλειώδες kick out. Τελικά ο Jericho πήγε για το Lionsault αλλά ο Omega τον χτύπησε με μία καρέκλα και τον αποτελείωσε με το one winged angel πάνω στην καρέκλα ώστε να πάρει μία μεγάλη νίκη σε έναν πανέμορφο αγώνα.
IWGP Heavyweight Championship: Kazuchika Okada (c) vs Tetsuya Naito 

Ο Naito προσπάθησε να χαμηλώσει τον ρυθμό του αγώνα καθώς έμεινε στο ringside και έπειτα από ώρα επέστρεψε στο ρινγκ. Μόλις μπήκε ο Okada τον φιλοδώρησε με ένα dropkick στην γωνία για αν τον στείλει πίσω στο ringside παίρνοντας τον έλεγχο του αγώνα. Ο Tetsuya στόχευσε στον λαιμό του αντιπάλου του και εφάρμοσε ένα neckbreaker πάνω στο barricade και ένα ακόμη στο ρινγκ. Ο πρωταθλητής βέβαια αντέδρασε με ένα εμφατικό DDT καθώς και με πολλαπλά elbows. Ο Okada έπειτα από ένα δικό του elbow drop κατάφερε και κλείδωσε τον αντίπαλο του στο cobra clutch ο οποίος ξέφυγε αρκετά δύσκολα φτάνοντας το bottom rope. Ο Kazuchika δεν κατάφερε να εφάρμοσε ένα missile dropkick και ο Naito πήγε να το εκμεταλλευτεί. Ωστόσο ο πρωταθλητής εκτέλεσε τον διεκδικητή με ένα rainmaker με εκείνον να κάνει δύσκολο kick out.
Ο Naito εφάρμοσε ένα Destino αλλά δεν έκανε το cover και έπειτα ένα spinning hurricanna. Ο πρωταθλητής χρησιμοποίησε το Destino το οποίο δεν του έδωσε την νίκη με τον αντίπαλο του να κάνει ένα αρκετά δύσκολο kick out. Οι superstars αντάλλαξαν αρκετά strikes κάτι που συνέβαινε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Ο IWGP Heavyweight Champion βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και εφάρμοσε ένα Tombostone Piledriver και ένα Spinning Tombstone στον αντίπαλο του. Μετά από αυτό ο Okada δεν σταμάτησε εκεί και με ένα εμφατικό Rainmaker στον Naito έκανε το retain στο main event του Wrestle Kingdom 12.

Αποτελέσματα Wrestle Kingdom 12:

  • Ο Masahito Kakihara επικράτησε στο New Japan Rumble. 
  • Οι Young Bucks νίκησαν τους Roppongi 3K και έγιναν οι νέοι IWGP Jr. Heavyweight Tag Team Champions.
  • Οι Beretta & Toru Yano & Tomohiro Ishii νίκησαν τους Tama Longa & Tonga Loa & Bad Luck Fale,τους Ryusuke Taguchi & Juice Robinson & Togi Makabe, και τους Hanson & Raymond Rowe & Michael Elgin vs Taichi & Takashi lizuka & Zack Sabre Jr σε Gauntlet match για να γίνουν οι NEVER Openweight 6-Man Tag Team Champions.
  • Ο Kota Ibushi επιβλήθηκε στον Cody.
  • Οι EVIL & SANADA νίκησαν τους Killer Elite Squad και έγιναν οι νέοι IWGP Tag Team Champions.
  • Ο Hirooki Goto νίκησε τον Minoru Suzuki και έγινε ο νέος NEVER Openweight Champion με τον Suzuki να ξυρίζει να μαλλιά του.
  • Ο Will Ospreay επικράτησε ενάντια στους Kushida, Marty Scurll και Hiromu Takahashi σε Fatal 4-Way match για το IWGP Jr Heavyweight Championship.
  • Ο Hiroshi Tanahashi νίκησε τον Jay White και παρέμεινε IWGP Intercontinental Champion.
  • Ο Kenny Omega επιβλήθηκε στον Chris Jericho και παρέμεινε IWGP United States Champion σε NO DQ match.
  • Ο Kazuchika Okada επικράτησε ενάντια στον Tetsuya Naito και παρέμεινε IWGP Heavyweight Champion στο main event.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε από εδώ ολόκληρο το Wrestle Kingdom 12:  http://watchwrestlingup.info/watch-njpw-wrestle-kingdom-12-2018-in-tokyo-dome-live/


Για το Ringside House,
Χρήστος Αγγελάτος

Νεότερη Παλαιότερη