Royal Rumble 2018: The Rise of a King!


Πριν από λίγες ώρες ολοκληρώθηκε το Royal Rumble 2018 με τον Shinshuke Nakamura να κερδίζει στο 30-Man Royal Rumble match και να θέλει τον AJ Styles, ο οποίος έκανε retain, στο main event της Wrestlemania 34. Η Asuka κέρδισε το 30-Woman Royal Rumble match με μία ιδιαίτερη επίσκεψη να γίνεται στιγματίζοντας ολόκληρη την Women's Divsion. Καταστροφικό αγώνα είχαμε ανάμεσα στα τρία θηρία με τον Brock Lesnar να παραμένει όρθιος στο τέλος. Ας ξεκινήσουμε...


KICK OFF

Kalisto & Lince Dorado & Gran Metalik vs TJP & Drew Gulak & Jack Gallagher

Ο Drew Gulak πήρε τον έλεγχο αρχικά ενάντια στον Kalisto με τον Gallagher να αντιδράει για τους heels όταν βρέθηκε στο ρινγκ με τον Gran Metalik. Ο Dorado εφάρμοσε ένα moonsault στον TJP με εκείνον να κάνει kick out στο 2. Στην συνέχεια οι heels αντέδρασε με τους TJP και Gulak να πέφτουν με double team πάνω στον κουρασμένο Lince. Ο Metalik απογειώθηκε με suicide dive πάνω στους Gulak & Gallagher. Τελικά την νίκη πήραν οι τρεις luchadors με τον Kalisto να φιλοδωρεί τον TJP με ένα Salida Del Sol.


The Revival vs Luke Gallows & Karl Anderson

Ο Dawson πήγε να πάρει τον έλεγχο απέναντι στον Karl Anderson με εκείνον να μην τον αφήνει και να τον εκτελεί με ένα δυνατό dropkick. Η Revival κατέληξε στο ringside για να πάρει ανάσες με τον Dash να αποσπάει την προσοχή του διαιτητή. Έτσι ο Dawson πήρε τον έλεγχο για την ομάδα του χρησιμοποιώντας πολλαπλά knee moves στον Luke Gallows. Ο Dawson συνέχισε να κυριαρχεί στο ρινγκ στοχεύοντας κυρίως στο πονεμένο πόδι του Anderson. Ο Gallows έπεσε πάνω στο ring post άσχημα και η Revival πήρε την νίκη με double team attack στο γόνατο του Karl.


United States Championship match: Bobby Roode (c) vs Mojo Rawley

Πριν τον αγώνα ο Bobby Roode εμφανίστηκε και αναρωτήθηκε ποιος θα απαντούσε στο US Open Challenge του, με τον Mojo Rawley τελικά να ανταποκρίνεται. Ο Mojo μπήκε δυνατά στον αγώνα και κατάφερε να κλειδώσει τον πρωταθλητή στην γωνία. Εκείνος πήγε να αντιδράσει με το Glorious DDT με τον Rawley να καταφεύγει τελευταία στιγμή στο ringside. Ο Glorious εφάρμοσε το Blockbuster και ο Mojo έριξε άσχημα με την σειρά του τον αντίπαλο του. Ο US Champion παραλίγο να πάρει την νίκη με ένα Spinebuster αλλά ο αντίπαλος του έκανε kick out στο 2. Τελικά ο Roode έκανε το retain έπειτα από ένα εμφατικό Glorious DDT στον Rawley.



MAIN SHOW

2 on 1 Handicap WWE Championship match: AJ Styles (c) vs Sami Zayn & Kevin Owens

Στην αρχή του αγώνα είχαμε αργό ρυθμό με τους Kevin Owens & Sami Zayn να ανταλλάσσουν αρκετά tags μεταξύ τους. Ο Owens μπήκε στον αγώνα για να στείλει τον AJ Styles δυνατά πάνω στα turnbuckles αλλά και να τον κλειδώσει στις γωνίες του ρινγκ. Ο Sami Zayn συνέχισε το έργο του κολλητού αλλά ο Phenomenal One αντέδρασε γρήγορα. Ωστόσο βρέθηκε πάλι στο καναβάτσο αφού ο KO τον εκτέλεσε από το πουθενά με ένα electric chair. Ο WWE Champion απέφυγε ένα cannonball του Prizerfighter και έπειτα εφάρμοσε ένα εντυπωσιακό hurricanrana στον Underdog from the Underground. Ο Styles έστειλε τον Zayn στο ringside για να περάσει τον Owens μέσα από το Calf Crusher. Όμως ο Sami πρόλαβε τον πρωταθλητή και έσπασε το βασανιστικό submission.
Ο KO χτύπησε πάνω στο ring post αλλά από το πουθενά φιλοδώρησε τον AJ με ένα superkick με τον διαιτητή να μην βλέπει τι έγινε. Έτσι ο legal man, Sami Zayn το εκμεταλλεύτηκε και έκανε το Blue Thunderbomb στον αντίπαλο του με εκείνον να κάνει μεγαλειώδες kick out στο 2. Οι Zayn & Owens έπεσαν με double team πάνω στον αντίπαλο τους αλλά εκείνος στάθηκε στα πόδια του και έστειλε τον δεύτερο στο ringside. Εκτέλεσε τον Zayn με Phenomenal Forearm με τον KO να σπάει το pin τελευταία στιγμή. Ο Sami πήγε για το tag στον Owens (το οποίο φάνηκε σαν να μην έγινε καν) και ο KO πήγε για το Pop Up Powerbomb με τον Styles να το γυρνάει σε όμορφο roll up και να παίρνει την νίκη.




Στα παρασκήνια οι Sami Zayn & Kevin Owens βρήκαν τον Shane McMahon και παραπονέθηκαν πως έχασαν την ευκαιρία τους άδικα λόγω του tag αυτού που δεν έγινε ποτέ. Ο Money φάνηκε να μην θέλει καν να τους ακούσει και τους απάντησε απλά με ένα "Yep!".

2 out of 3 falls SmackDown Tag Team Championships: The Usos (c) vs Chad Gable & Shelton Benjamin

Ο αγώνας ξεκίνησε με τους Usos να πέφτουν από νωρίς με double team πάνω στον Chad Gable με εκείνον να καταφεύγει αναγκαστικά στο ringside. Ο Gable αντέδρασε για την ομάδα του με ένα chol block με τον Shelton Benjamin να εστιάζει στο χτυπημένο πόδι του Jimmy Uso. Οι Gable & Benjamin συνέχισαν με double team να διαλύουν το πόδι του Jimmy με τον Gable να εφαρμόζει μάλιστα και ένα Dragonscrew. Ο Jey Uso αντέδρασε για την ομάδα του καθώς απογειώθηκε πάνω στον Gable και έπειτα του έκανε και ένα crossbody με εκείνον να κάνει δύσκολο kick out στο 2. Ο Gable απάντησε με ένα Triger suplex με τον Jey να κάνει kick out. Μάλιστα ο Jimmy εφάρμοσε μεγάλο splash στον Chad με εκείνον να κάνει πάλι kick out. Τελικά οι Usos έβαλαν στην μέση τον Chad και με πολλαπλά superkicks πήραν το πρώτο fall. Οι Gable & Benjamin ήθελαν να απαντήσουν και εφάρμοσαν αρκετά double teams. Ξαφνικά όμως ο Jey έκανε ένα γρήγορο roll up στον Shelton και οι Usos πήραν το δεύτερο fall καθώς και την νίκη.



30-Man Royal Rumble match

Ο μεγάλος αγώνας ξεκίνησε με τον Rusev στο νούμερο 1 και τον Finn Balor στο νούμερο 2, με τον θρυλικό Jerry Lawler να βρίσκεται στο announcer table. Οι Rusev και Balor προσπάθησαν για το γρήγορο eliminate με τον Rhyno να μπαίνει στον αγώνα. Στην συνέχεια ακολούθησε ο Baron Corbin στο 4 και έκανε eliminate κατευθείαν τον πρώην ECW superstar. Ο Demon King όμως από το πουθενά απέκλεισε τον Lone Wolf με εκείνον να εκνευρίζεται. Έτσι μετέφερε τους Balor και Rusev στο ringside όπου τους διέλυσε όπως και τον Heath Slater ο οποίος όδευε προς το ρινγκ. Στο νούμερο 7 βγήκε ο Elias Samson ο οποίος είχε ένα σύντομο promo μόνος του στο ρινγκ μέχρι που ο NXT Champion, Andre "Cien" Almas τον διέκοψε. Οι δυο τους ρίχτηκαν στην μάχη μαζί με τους Bulgarian Brute και Balor με τον Wyatt να μπαίνει στον αγώνα ως νούμερο 8. Ακολούθησε και ο Big E και έπειτα στο 10 ο Tye Dillinger μόνο που οι Owens & Zayn του επιτέθηκαν στα παρασκήνια. Έτσι στην θέση του Perfect Ten μπήκε ο Sami Zayn.



Ο Heath Slater έκανε eliminate κατευθείαν τον Sheamus με τον Eater of The Worlds να κάνει το ίδιο στον Heath έπειτα από ένα Sister Abigail. Ακολούθησαν οι Xavier Woods και Apollo Crews με τον NXT Champion να μάχεται με τον Finn Balor. Στο No.14 είχαμε τον Shinshuke Nakamura ο οποίος μπήκε με φόρα στον αγώνα και απέκλεισε τον Underdog from the Underground. Οι Swiss Superman και Bulgarian Brute είχαν ένα brawl στο κέντρο του ρινγκ με τον πρώτο να κάνει eliminate τον Crews. Έπειτα εμφανίστηκαν οι Kofi Kingston και Jinder Mahal με τον δεύτερο να αποκλείει και τον Big E αλλά και τον Woods. Πήγε να κάνει το ίδιο και με τον Kofi μόνο που εκείνος προσγείωσε το ένα του πόδι στον Xavier και γύρισε με "πατάκι" των New Day στο ρινγκ. Εκεί απέκλεισε τον Modern Day Maharaja με τον Almas να στέλνει εκτός και τον ίδιο. Στο 18 και 19 ακολούθησαν οι Seth Rollins και Matt "Woken" Hardy.



Οι Matt και Bray συνεργάστηκαν και απέκλεισαν τον Rusev ώστε να έχουν το δικό τους brawl. Τελικά αποκλείστηκαν και οι δυο μαζί μέσα στην μανία τους με τον John Cena να μπαίνει στο νούμερο 20. Στην συνέχεια εμφανίστηκε ο Hurricane, ο Shane Helms με τον Leader of Cenation να τον στέλνει εκτός γρήγορα όπως έκανε και με τον Samson. Ακολούθησαν οι Aiden English, Adam Cole και Randy Orton με τον πρώτο να γίνει γρήγορα eliminate εντυπωσιακά από τον Finn Balor. Ο Viper πέρασε τον NXT Champion από RKO και τον απέκλεισε. Στο 25 μπήκε ο Titus O'Neil και έπειτα ο Miz με τον δεύτερο να εκτελεί τον Cena και με Skull Crushing Finale. Στο 27 είχαμε την απόλυτη έκπληξη με τον Rey Mysterio να μπαίνει στον αγώνα με το κοινό να έχει ξετρελαθεί. Ο Rey εφάρμοσε το 619 στον A-Lister με τον Roman Reigns να εμφανίζεται εκείνη την στιγμή στο 28.


Ο Big Dog απέκλεισε τον Titus με συνοπτικές διαδικασίες και έπειτα τον Miz με powerbomb έπειτα από την βοήθεια του Seth Rolllins. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Reigns απέκλεισε τον Architect. Στο 29 και στο 30 ακολούθησαν οι Goldust και Dolph Ziggler με τον δεύτερο να αποκλείει τον πρώτο. Ωστόσο την ίδια τύχη είχε και ο Show Off με θύτη τον Finn Balor. Ο Mysterio εφάρμοσε ένα double 619 σε Reigns και Cena με τον Demon King να τον στέλνει εκτός τελικά. Ο Big Dog απέκλεισε τον Randy Orton με 4 superstars να μένουν.


 Είχαμε αρκετές κινήσεις ανάμεσα τους με τον Balor να τα βάζει με όλους ενώ βρισκόταν πάνω από 50 λεπτά στο ρινγκ. Τελικά ο Cena τον απέκλεισε με το κοινό να αποδοκιμάζει. Ο King of String Style βρήκε τα ψυχικά αποθέματα και έστειλε εκτός τον 16 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή με ένα Kinshasa με εκείνον και τον Reigns να μένουν. Ο Nakamura εφάρμοσε αρκετά knee moves με τον Big Dog να μην μπορεί να αντιδράσει εύκολα. Ο Shinshuke πήγε για το Kinshasa αλλά ο Reigns του έκοψε την φόρα με ένα Spear. Ο Roman κοίταξε το logo της WM 34 αλλά ο Nakamura του εφάρμοσε ένα δυνατό kick. Τελικά ο Nakamura απέκλεισε τον Reigns νικώντας τον αγώνα και ανακοινώνοντας στο τέλος ότι θέλει να αντιμετωπίσει τον AJ Styles στο main event της Wrestlemania 34.



Ακολουθούν αναλυτικά οι αποκλεισμοί του Men's Royal Rumble match:


Raw Tag Team Championships match: Jason Jordan & Seth Rollins (c) vs The Bar

Η Bar ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα καθώς έκλεισε τον Seth Rollins στην γωνία οπού του επιτέθηκε με double team stomps. Οι Sheamus & Cesaro συνέχισαν το έργο τους με πολλαπλά tags και με τον Celtic Warrior να εφαρμόζει ένα εμφατικό flying clothesline στον Kingslayer. Ο Seth πήγε να ξεφύγει με springboard επίθεση αλλά ο Swiss Superman τον σταμάτησε με ένα clothesline. Συνέχισαν το double team πάνω στον Architect με ένα backbreaker να τους δίνει σχεδόν την νίκη και τους τίτλους. Ο Rollins αντέδρασε με ένα Falcon Arrow και μάλιστα ξέφυγε και από ένα Super White Noise του Sheamus. Ο Seth έκανε το tag στον Jordan αλλά εκείνος φάνηκε να είναι μέσα στην σύγχυση και έκανε ξανά tag στον Seth και κάθισε στα steel steps. Ο Rollins δέχτηκε ένα Brogue Kick και έπειτα White Noise με την Bar να παίρνει τα Raw Tag Team Championship και με τον Jason να είναι καθιστός ακόμη στα steel steps.




Triple Threat Universal Championship match: Brock Lesnar (c) vs Braun Strowman vs Kane

Ο αγώνας ξεκίνησε δυνατά με τον Kane να εκτελεί τον Brock Lesnar με chokeslam και τον Strowman να στέλνει στην γωνία τον Kane. Ο πρωταθλητής επιτέθηκε με μία καρέκλα στον Monster Among Men χωρίς εκείνος να νιώθει τίποτα. Ο Braun μάλιστα διέλυσε τους αντιπάλους του χρησιμοποιώντας έξυπνα τα steel steps. Ο Beast Incarnate φιλοδώρησε με τρία German Suplexes τον Strowman αλλά εκείνος απάντησε καθώς τον πέρασε μέσα από τραπέζι. Ο Kane έσπασε το pin τελευταία στιγμή και κράτησε τον αγώνα ζωντανό. Ο Demon έστειλε τον Braun μέσα από ένα τραπέζι και δέχτηκε ένα F5 με τον Braun να επιστρέφει και να σπάει τελευταία στιγμή το pin.



Ο Strowman μετέφερε την μάχη στο ringside και άδειασε τα announcers tables. Ωστόσο ο Universal Champion αντέδρασε και με F5 πέρασε τον Braun μέσα από το ένα καθώς πέταξε ολόκληρο το δεύτερο πάνω του. Μάλιστα πέρασε και τον Kane μέσα από το τρίτο με F5 πάλι. Ωστόσο ο Monster Among Men σηκώθηκε πολύ γρήγορα με τον Machine να του εφαρμόζει αρκετά chair shots. Ο Lesnar έριξε τον Strowman από το apron και πήρε την νίκη τελικά με F5 στον Kane διατηρώντας τον τίτλο του.



30-Woman Royal Rumble match

Τον ιστορικό αγώνα ξεκίνησαν οι Sasha Banks και Becky Lynch με τις Charlotte Flair και Alexa Bliss να παρακολουθούν από το ringside μαζί με τα championships τους. Η Sarah Logan ακολούθησε και επιτέθηκε και στις δύο faces superstars με την Stephanie McMahon να βρίσκεται στο announcer's table. Στο νούμερο 5 εμφανίστηκε η θρυλική Lita η οποία απέκλεισε την Mandy Rose και έβγαλε ωραίες κινήσεις με την Boss και την Lass Kicker. Εμφανίστηκαν οι Kairi Sane και Tamina με την δεύτερη να βγαίνεις γρήγορα εκτός από την Lita. Ωστόσο η Becky Lynch ήρθε από το πουθενά και έβγαλε εκτός την Lita.


Η Dana Brooke εμφανίστηκε και απέκλεισε την Sane με την Torrie Wilson να μπαίνει στο 9 και να κάνει το ίδιο στην Dana. Η Deville της Absolution μπήκε στο ρινγκ και έκανε eliminate την Wilson με την Liv Morgan να εμφανίζεται αμέσως μετά. Στο 12 εισήλθε στον αγώνα η Molly Holly και όρμηξε στην Sasha Banks. Στο 14 ήταν η σειρά της Michelle McCool η οποία έστειλε εκτός τις Molly και Lana. Η Rubby Riott εμφανίστηκε με την Vickie Guerrero να ακολουθεί στο 15. Εκείνη φώναξε σε όλες "Excuse me" και εκείνες την απέκλεισαν. Όταν η Carmella κατέβηκε στο ρινγκ η Vickie πήρε το βαλιτσάκι και την εκτέλεσε με αυτό στην πλάτη της.
Ακολούθησαν οι Natalya και Kelly Kelly με την πρώτη να στέλνει εκτός την Michelle McCool. Στο 20 ήταν η σειρά της Naomi η οποία μπήκε στον αγώνα με ενέργεια για να επιτεθεί σε όλες. Η Jacqueline Moore έκανε την επιστροφή της με την Nia Jax να μπαίνει όμως στο 22 και να αποκλείει και εκείνη καθώς και την Kelly Kelly. Η Jax πήγε να αποκλείσει και την Naomi αλλά αυτή έπεσε πάνω σε άλλες females superstars. Έτσι πήρε μία καρέκλα και επέστρεψε στο ρινγκ με την Nia να την αποκλείει τελικά.Στο 25 μπήκε και η Asuka η οποία άρχισε να κυριαρχεί στον αγώνα. Η NXT Women's Champion, Ember Moon μπήκε στον αγώνα αλλά η Nia απέκλεισε και εκείνη. Η Beth Phoenix μπήκε στον αγώνα και έκαναν ένα reunion με την Natalya η οποία και την απέκλεισε.


Ακολούθησε η Mickie James και έπειτα οι Bella Twins στο 27 και 28 για να κυριαρχήσουν στο ρινγκ. Η Nikki μάλιστα απέκλεισε την Carmella με την Bayley να εμφανίζεται στο 29. Η Trish Stratusn ήταν η τελευταία που μπήκε στο νούμερο 30 και αμέσως πέταξε έξω την Mickie James. Έπειτα όλες οι competitors συνεργάστηκαν και έβγαλαν εκτός την Nia Jax. Ακολούθησε ο αποκλεισμός της Bayley από την Sasha Banks. Η Boss απέκλεισε και την Stratus και έπειτα έπεσε με triple team μαζί με τις Bellas στην Empress of Tommorrow. Από το πουθενά όμως η Asuka απέκλεισε την Banks με εκείνη και τις Bellas να μένουν στον αγώνα. Η Nikki απέκλεισε την Brie από το πουθενά και βρέθηκε με την Asuka στο apron. Εκεί η Asuka την κλώτσησε έξυπνα για να την αποκλείσει ώστε να νικήσει το first ever Women's Royal Rumble match.




Ακολουθούν αναλυτικά οι αποκλεισμοί του Women's Royal Rumble match:


Μετά το τέλος του Women's Royal Rumble match οι Charlotte και Bliss μπήκαν στο ρινγκ για να υψώσουν τους τίτλους τους μπροστά στην νικήτρια. Η Ronda Rousey τις διέκοψε και εισήλθε στο ρινγκ για να δείξει με το χέρι της το logo της Wrestlemania. Η Ronda πρόσφερε χειραψία στην Asuka και εκείνη την έκανε αρκετά γρήγορα. Η Rousey έπειτα πήγε στο ringside και είχε χειραψία με την Stephanie McMahon ώστε να αποχωρήσει τελικά.




Αποτελέσματα Royal Rumble 2018:

  • Οι Linde Dorado & Gran Metalik & Kalisto νίκησαν τους TJP & Jack Gallagher & Drew Gulak.
  • Η Revival νίκησε τους Luke Gallows & Karl Anderson.
  • Ο Bobby Roode νίκησε τον Mojo Rawley και παρέμεινε United States Champion.
  • Ο AJ Styles επικράτησε ενάντια στους Kevin Owens & Sami Zayn σε 2 on 1 Handicap match και παρέμεινε WWE Champion.
  • Οι Usos νίκησαν με 2-0 τους Chad Gable & Shelton Benjamin σε 2 out of 3 falls match και παρέμειναν SmackDown Tag Team Champion.
  • Ο Shinshuke Nakamura νίκησε στο 30-Man Royal Ruble match αποκλείοντας τον Roman Reigns στο τέλος.
  • Οι Cesaro & Sheamus επιβλήθηκαν στους Seth Rollins & Jason Jordan και έγιναν οι νέοι Raw Tag Team Champions.
  • Ο Brock Lesnar επικράτησε ενάντια στους Braun Strowman και Kane σε ένα Triple Threat match και παρέμεινε Universal Champion.
  • Η Asuka νίκησε στο 30-Woman Royal Rumble match αποκλείοντας την Nikki Bella στο τέλος.


Για το Ringside House,
Χρήστος Αγγελάτος







Νεότερη Παλαιότερη