Raw 25th Anniversary: Παλιές Καλές Εποχές...!


Πριν από λίγες ώρες διεξάχθηκε το επετειακό κόκκινο επεισόδιο για τα 25 years of Raw με την δράση να υπάρχει σε δύο αρένες, στο Brooklyn αλλά και στο θρυλικό Manhattan Centre εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Είδαμε το reunion της DX το οποίο συνοδεύτηκε με την εμφάνιση της Balor Club στο πλευρό τους. Επίσης είχαμε για ακόμη μια φορά τον απόλυτο χαμό ανάμεσα στους Braun Strowman, Brock Lesnar και Kane. Είδαμε τον Undertaker ξανά στις οθόνες μας μετά από καιρό καθώς και τον θρυλικό Stone Cold Steve Austin μαζί με πολλούς legends. Ας ξεκινήσουμε...

Το επεισόδιο άνοιξε στο Brooklyn με τους Shane McMahon και Stephanie McMahon να βρίσκονται στο ρινγκ για να ευχαριστήσουν τους πάντες που συνέβαλλαν στην ανάδειξη του Raw σε αυτά τα 25 χρόνια. Ο πατέρας τους, Vince McMahon εμφανίστηκε και τα παιδιά του, του έδωσαν μία τιμητική πλάκα για όσα έχει προσφέρει στο κόκκινο σόου καθώς και στην εταιρεία γενικότερα. Εκείνος εκνευρίστηκε καθώς θεώρησε την πλάκα αυτή αρκετά φθηνή προς τιμή των όσων έχει κάνει για το Raw. Έπειτα τόνισε ότι δεν χρειάζεται κανέναν άλλο από τον εαυτό του με τον Stone Cold να εμφανίζεται ώστε το κοινό να ξετρελαθεί.
Ο Vince κατάλαβε τις άγριες διαθέσεις του legend και ανέφερε πως ο ίδιος είναι αρκετά ταλαιπωρημένος ψυχικά και ιατρικά. Αλλά είπε πως ο Shane είναι στα καλύτερα του με τον Austin να σηκώνει το χέρι του Money αλλά τελικά να τον φιλοδωρεί με ένα Stunner! Έπειτα ο Steve κέρασε το αφεντικό της εταιρείας μία μπύρα και τον λέρωσε μάλιστα. Οι δυο τους τσούγκρισαν αρκετές φορές και τελικά ο Stone Cold κέρασε και τον πατέρα ένα εμφατικό Stunner για να πανηγυρίσει έξαλλα.Asuka & Sasha Banks & Bayley & Mickie James vs Mandy Rose & Sonya Deville & Nia Jax & Alicia Fox

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας ένα μεγάλο brawl ξέσπασε με την Nia Jax να ορμάει με μανία πάνω στην Asuka όσο η Paige παρακολουθούσε από το ringside. Η Empress of Tommorrow είχε τον έλεγχο απέναντι και στην Sonya Deville αλλά και στην Mandy Rose. Οι Sasha Banks και Jax βρέθηκαν στο ρινγκ με την πρώτη να εφαρμόζει κάποια dropkicks μέχρι που η δεύτερη την προσγείωσε στην σκληρή πραγματικότητα. Προς το τέλος ένα μεγάλο brawl ξέσπασε εκτός ρινγκ με την Boss να το εκμεταλλεύεται και με Banks Statement στην Alicia Fox να παίρνει την νίκη για την ομάδα της. Μετά τον αγώνα η Asuka επιτέθηκε στις Bayley, Mickie James και Sasha Banks στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει Royal Rumble.Στα παρασκήνια οι Kurt Angle, Jonathan Coachman, Harvey Wippleman, Brooklyn Brawler, Teddy Long και Bruce Richard ως ο Brother Love συζητούσαν και διασκέδαζαν στα παρασκήνια μέχρι που εμφανίστηκε ο Boogeyman για να τους αηδιάσει με την νοστιμότατη τροφή του.

Στην συνέχεια πήγαμε στο Manhattan Centre όπου ο Undertaker έκανε την επιστροφή του στις οθόνες μας μετά από την Wrestlemania 33. Ο Deadman τόνισε ότι σε αυτό το μέρος ξεκίνησαν όλα με τον ίδιο να έχει σκάψει τρύπες για άπειρα θύματα. Μάλιστα ονόμασε και αρκετούς legends οι οποίοι πήγαν να τα βάλουν μαζί του και δεν τα κατάφεραν. Στο τέλος δήλωσε ότι όντως αυτή είναι η κατάλληλη ώρα ώστε όλα τα θύματα να "Rest In Peace!" και αποχώρησε αφήνοντας ερωτηματικά.Η δράση γύρισε πίσω στο Brooklyn όπου το Raw τίμησε τους σπουδαιότερους General Managers του. Εκείνοι ήταν οι John Laurinaitis, ο NXT GM William Regal, και ο Eric Bischoff με τον Daniel Bryan να εμφανίζεται και εκείνος με το "Yes!" chant. Ο Miz τους διέκοψε μαζί με την Miztourage και ήρθε face to face με τον Bryan για να οδεύσει έπειτα προς το ρινγκ.


Intercontinental Championship match: Roman Reigns (c) vs Miz

Ο Roman Reigns βρέθηκε να κυνηγάει στην αρχή του αγώνα τον Miz με εκείνον να τον στέλνει δυνατά πάνω στα steel steps έπειτα από distraction του Curtis Axel. Ο πρωταθλητής όμως ανέκτησε τον έλεγχο με αρκετά clotheslines καθώς και ένα εμφατικό Drive By στον αντίπαλο του. Ωστόσο η Miztourage πάλι έπαιξε τον συνηθισμένο ρόλο της και ο A-Lister απέφυγε και τον Big Dog με εκείνο  να προσγειώνεται δυνατά πάνω στο ring post. Ο Reigns έπειτα έστειλε τον Dallas στο ring post και τον Axel δυνατά πάνω στο barricade. Έπειτα εφάρμοσε το Superman Punch με τον Miz να κάνει δύσκολο kick out στο 2.
 Ο διαιτητής έκανε eject την Miztourage από το ρινγκ και ο A-Lister εκτέλεσε τον αντίπαλο του με Skull Crushing Finale με εκείνον να κάνει μεγαλειώδες kick out στο 2. Ο Reigns πήγε για το Spear αλλά έπεσε πάνω στα turnbuckles τα οποία έλειπαν (ο Miz τα είχε βγάλει νωρίτερα) και έτσι ο Miz φιλοδώρησε τον ζαλισμένο Reigns με ένα ακόμη Skull Crushing Finale για να γίνει ο νέος Intercontinental Champion.Στα παρασκήνια είδαμε τους MVP, Usos και Hardys να παίζουν χαρτιά με πονταρίσματα.

Ο Christian εμφανίστηκε για να διοργανώσει το The Peep Show με τους Seth Rollins & Jason Jordan να είναι καλεσμένοι. Ο Jason Jordan μιλούσε για τον πατέρα του, Kurt Angle μέχρι που η Bar τους διέκοψε. Οι Sheamus & Cesaro του μίλησαν άσχημα με τον Jordan να ορμάει πάνω τους και τον Seth να απογειώνεται με suicide dive στον Celtic Warrior. Ο Kingslayer πήγε για springboard στον Cesaro αλλά εκείνος ξέφυγε και ο Seth έπεσε πάνω στον Jason. Το promo έκλεισε με την Bar να πανηγυρίζει και τους Raw Tag Team Champions να βρίσκονται σε σύγχυση.Στα παρασκήνια η Charlotte Flair συνάντησε την Alexa Bliss και της είπε πως είναι Raw Women's Champion γιατί η ίδια είναι στο SmackDown. Ακόμη ο Ric Flair εμφανίστηκε και τόνισε ότι η κόρη του θα είναι πρωταθλήτρια για όσο θέλει, ενώ η Little Miss Bliss θα χάσει σύντομα τον κόκκινο γυναικείο τίτλο.

Matt Hardy vs Bray Wyatt

Ο αγώνας διεξάχθηκε στο Manhattan Centre με τον Matt Hardy να παίρνει τον έλεγχο αρχικά και να κλειδώνει τον Bray Wyatt στην γωνία. Εκείνος αντέδρασε χρησιμοποιώντας έξυπνα τα σκοινιά καθώς έπεσε με δύναμη πάνω στον Matt. Ο "Woken" Hardy χτύπησε το κεφάλι του Eater of The Worlds αρκετές φορές πάνω στα turnbuckles με το κοινό να ξεκινάει το "delete!" chant. Ο Matt εφάρμοσε το Side Effect αλλά ο Bray έκανε kick out στο 2. Τελικά ο Wyatt πήρε την νίκη με ένα εμφατικό Sister Abigail.Μεταφερόμαστε στο Brooklyn όπου το Raw τίμησε τις σπουδαιότερες females superstars του. Αυτές ήταν οι Bella Twins, η Maryse, η Kelly Kelly, η Lilian Garcia, η Hall of Famer Jacqueline, η Torrie Wilson, η Michelle McCool, η Terri Runnels, η Maria Kanellis και η Hall of Famer Trish Stratus.


Στα παρασκήνια οι Elias Samson και Chris Jericho συναντήθηκαν με τον δεύτερο να σατιρίζει τον πρώτο με ένα δικό του τραγούδι αναφέροντας ότι δεν θέλει να περπατήσει με τον Elias. Ο Jericho έβγαλε την List of Jericho και στην αρχή αστειευόταν αλλά τελικά έγραψε το όνομα του Drifter σ'αυτήν.

Ο Elias Samson βρέθηκε στο ρινγκ και τραγούδησε όπως συνήθως προσβάλλοντας αρκετούς legends όπως τον Rock και τον Undertaker. Ο John Cena τον διέκοψε τονίζοντας ότι ο Elias καταστρέφει αυτή την υπέροχη γιορτή. Ο 16 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής πρότεινε στον Drifter να αποχωρήσει από ρινγκ. Εκείνος επιτέθηκε στον Cena με τον δεύτερο να τον εκτελεί με αρκετά shoulder attacks. Ο Leader of Cenation πήγε για το AA αλλά ο Samson ξέφυγε και τον εκτέλεσε με low blow. Τότε πήρε την κιθάρα του και την διέλυσε πάνω στην πλάτη του Cena.Στα παρασκήνια η APA διοργάνωσε μία παρτίδα χαρτιών με την Natalya, την Titus Worldwide να συμμετέχουν. Επίσης είδαμε και τους Mark Henry και Godfather με τους δυο να θυμούνται τα παλιά.

Titus O'Neil & Apollo Crews vs Heath Slater & Rhyno

Η Titus Wolrdwide είχε τον έλεγχο από την αρχή του αγώνα με τον Crews να εφαρμόζει και ένα όμορφο suplex πάνω στον Heath Slater. Η Dana Brooke προσπαθεί να εμψυχώσει τους σύμμαχους της με ένα μεγάλο brawl να ξεσπάει. Οι Dudley Boyz τους διέκοψαν με τους Crews & Titus να αποχωρούν. Εκείνοι προκάλεσαν τους Slater & Rhyno στο ρινγκ με τον Bubba να ορμάει πάνω στον Slater. Έπειτα οι Dudleys διέλυσαν τον Slater με 3D μέσα από τραπέζι ώστε να πανηγυρίσουν μαζί με την Titus Worldwide.


Ο AJ Styles δήλωσε στα παρασκήνια στον θρυλικό Gene Okerlund ότι θα κυριαρχήσει απέναντι στους Kami στο Royal Rumble.

Γυρίσαμε στο Manhattan όπου οι Shawn Michaels και Triple H εμφανίστηκαν και ευχαρίστησαν το κοινό καθώς και superstars όπως την Chyna και τον Rick Rude. Εκείνοι τόνισαν ότι θα είναι εδώ και για τα επόμενα 25 χρόνια και ρώτησαν το κοινό εάν είναι έτοιμο. Οι New Age Outlaws, Billy Gunn και "Road Dogg" BG James εμφανίστηκαν παρουσιάζοντας και τον X-Pac με ένα δυνατό DX reunion να λαμβάνει χώρα. Ο Scott Hall γνωστός σε όλους μας ως Razor Ramon μπήκε στο ρινγκ με όλους αυτούς να δηλώνουν ότι όλα αυτά είναι Too Sweet. Η Balor Club εμφανίστηκε και έκανε το Too Sweet chant με τους θρυλικούς superstars με την Revival να τους διακόπτει.


The Revival vs Luke Gallows & Karl Anderson

Ο Dawson φάνηκε να έχει τον έλεγχο στην αρχή ενάντια στους Gallows & Anderson με την DX και τον Finn Balor να παρακολουθούν από το ringside. Η Revival εφάρμοσε όμορφο double team αλλά ο Anderson με ένα leg lariat βρήκε την ευκαιρία για να αντιδράσει. Ο Gallows βρέθηκε με τον Dash και ο Karl πήρε το tag ώστε τα μέλη της Balor Club να πάρουν την νίκη με Magic Killer.


Μετά τον αγώνα η DX και Balor Club πανηγύρισαν μαζί με τον Dawson να δέχεται ένα χαστούκι από τον Scott Hall και ένα X-Factor από τον Waltman. Ακολούθησε ο Gunn με ένα fame-asser πάνω στο ανήμπορο μέλος της Revival. Τίποτα δεν τελείωσε εκεί με τον HBK να εκτελεί τον Dash με Superkick και αμέσως τον The Game να τον αποτελειώνει με ένα Pedigree. Το κοινό ήθελε και τον Demon King ο οποίος ανέβηκε στο turnbuckle και εφάρμοσε το Coupe De Grace στον Dash. Έπειτα ο Gunn έκανε το "suck it!" chant με τις δύο ομάδες να πανηγυρίζουν μαζί.Η δράση μεταφέρθηκε για τελευταία φορά στο Brooklyn όπου ο Kurt Angle εμφανίστηκε μαζί με αρκετούς legends και superstars οι οποίοι περικύκλωσαν το ρινγκ. Ο GM του κόκκινο σόου παρουσίασε τον Braun Strowman αρχικά και έπειτα τον Kane με τους superstars να έχουν μπει ανάμεσα τους. Έπειτα εμφανίστηκε στην σκηνή και ο Paul Heyman κάλεσε τον Universal Champion, Brock Lesnar. Ο Beast Incarnate όρμηξε πάνω στον Braun και εκτέλεσε τον Big Red Machine με ένα εμφατικό F5. Ο Monster Among Men όμως έστειλε τον Lesnar στο barricade και έπειτα τον πέρασε με powerslam μέσα από το announce table. Το επετειακό επεισόδιο έκλεισε με τον Strowman να πανηγυρίζει έξαλλα.

Αποτελέσματα Raw 25th Anniversary:

  • Οι Sasha Banks & Bayley & Asuka & Mickie James νίκησαν τις Nia Jax & Mandy Rose & Sonya Deville & Alicia Fox.
  • Ο Miz επικράτησε ενάντια στον Roman Reigns και έγινε ο νέος Intercontinental Champion.
  • Ο Bray Wyatt νίκησε τον Matt Hardy.
  • Ο αγώνας ανάμεσα στους Heath Slater & Rhyno και Apollo Crews & Titus O'Neil έληξε με No Contest.

Για το Ringside House,
Χρήστος Αγγελάτος
Νεότερη Παλαιότερη