Mayweather vs McGregor: "Money talks" και 50-0!


Το απόλυτο event τελείωσε και το θέαμα που μας χάρισε ήταν κάτι παραπάνω από απολαυστικό! O McGregor πάλεψε πάρα πολύ, αλλά η εμπειρία του Mayweather υπερίσχυσε! Τα πολλά λόγια όμως είναι περιττά, ας περάσουμε όμως στα του αγώνα:

Η αρχή άνηκε στον McGregor

Ο πρώτος γύρος "βάφτηκε" σε χρώματα ...Ιρλανδικά. Ο McGregor μπήκε φορτσάτος, κλείνοντας σχετικά γρήγορα τον αντίπαλό του στα σχοινιά και "τεστάροντάς" τον συνεχώς με απανωτά απότομα χτυπήματα, τόσο στο σώμα όσο και στο πρόσωπο. Ο Mayweather ξαφνιάστηκε μεν, αλλά ήταν "διαβασμένος" και δεν άφησε τα χτυπήματα να περάσουν. Λίγο πριν το τέλος μάλιστα, πέρασε κι ένα uppercut, κερδίζοντας κάποια σημαντικά σημεία.


Ο δεύτερος γύρος είδε τον ρυθμό του αγώνα να πέφτει. Ο Ιρλανδός κράταγε σωστές αποστάσεις και προσπαθούσε να περάσει χτυπήματα, με τον Αμερικάνο να αμύνεται ορθά. Λίγα τα σημεία αναφοράς. Ο επόμενος γύρος ήταν ελαφρά καλύτερος, καθώς είδαμε περισσότερα πράγματα από τον Mayweather. Ο Ιρλανδός ήταν ξανά πολύ δραστήριος, ενώ ο Mayweather πέρασε κάποια ελαφρά χτυπήματα, δείχνοντας πως άρχισε να παίρνει μπροστά.


Ο ρυθμός ανεβαίνει και οι ισορροπίες αλλάζουν

Ο τέταρτος γύρος ήταν από τους πιο ωραίους του αγώνα! Ο Mayweather μπήκε θέλοντας να πάρει τα ηνία, πέρασε χτυπήματα, αλλά ο Ιρλανδός κρατήθηκε στο ύψος του! Εύστοχα και άστοχα χτυπήματα και από τους δύο, ο γύρος έκλεισε σχετικά στην μέση.

Ο πέμπτος γύρος ήταν αυτός που η ροή του αγώνα άλλαξε. Ο McGregor μπήκε ξανά έχοντας τον πρώτο λόγο, αλλά η εμπειρία του Mayweather έπαιξε το ρόλο της. Για όσα χτυπήματα πέρασε ο Ιρλανδός, άλλα τόσα χτυπήματα πέρασε ο Αμερικανός με τη σειρά του. Ήταν ο τελευταίος γύρος που είδαμε τον McGregor να υπερτερεί του αντιπάλου του.


Ο Αμερικάνος άρχισε να πιέζει

Η κούραση του Ιρλανδού άρχισε να φαίνεται και το παιχνίδι ήρθε στα μέτρα του Mayweather. Χτυπήματα εκατέρωθεν για τους δύο αντιπάλους, με την μεγάλη διαφορά πως αυτά του Mayweather ήταν πολύ πιο κομβικά. Οι ρόλοι είχαν πλέον αλλάξει, με τον McGregor να αμύνεται και να κάνει συντήρηση δυνάμεων και τον Mayweather να έχει περάσει στην επίθεση!


Ο έβδομος γύρος δεν είχε κάποια διαφορά από τον προηγούμενο. Ο Ιρλανδός ήταν στην άμυνα, ο Αμερικάνος στην επίθεση. To τέλος του αγώνα είχε ήδη αρχίσει να φαίνεται. Το κοινό ξεσηκωνόταν σε κάθε γροθιά του Mayweather!

O McGregor έβγαλε χαρακτήρα στον όγδοο γύρο! Μπορεί να μην έχει την πυγμαχική εμπειρία και ικανότητα του αντιπάλου του, αλλά δεν παύει να είναι εκ των κορυφαίων στο είδος του, κορυφαίος σαν προσωπικότητα και αθλητής! Κρατήθηκε καλά, αφυπνίζοντας τον εαυτό του να παίξει καλύτερη άμυνα, ενώ δεν έπαψε να περνάει χτυπήματα!


Mayweather και τέλος

Το τέλος ήταν μέσα σε μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα. Aρχές του γύρου και μια περίεργη φάση συνέβη, καθώς φάνηκε πως ο McGregor χτύπησε στα "χαμηλά", αλλά δίχως να υπάρξει κάποια απόφαση από τον διαιτητή, παρά μόνο δίνοντας ένα μικρό break. Ο Mayweather είχε τον αγώνα υπό έλεγχο, καθόριζε το ρυθμό και έκανε ό,τι ήθελε. Σε κάθε χτύπημά του, το κοινό ζητωκραύγαζε! Ο McGregor μπορεί να είχε παραδώσει πνεύμα, αλλά κράτησε κι αυτόν το γύρο!

Δεν άντεξε όμως για πολύ ο McGregor. Ο Mayweather χτυπούσε συνεχώς, ο McGregor έκανε απέλπιδες προσπάθειες να κρατηθεί, μέχρι που ο διαιτητής αποφάσισε να λήξει τον αγώνα υπέρ του Αμερικάνου με ΤΚΟ. Πραγματικά απίστευτη η προσπάθεια και η ενέργεια που κατέβαλλε ο Ιρλανδός!


Δηλώσεις και παραλειπόμενα

Ανάμεσα στους ανθρώπους που τοποθετήθηκαν, ξεχωριστές ήταν οι δηλώσεις του ισχυρού άνδρα των ΜΜΑ, Dana White:

"Δε ξέρω αν ο σημερινός αγώνας ήταν ό,τι καλύτερο, αλλά για εμένα ο McGregor ήταν εξαιρετικός. Πέρασε πολλά χτυπήματα στον Mayweather, τον καλύτερο του κόσμου. Για έναν αθλητή με τόσο μικρή εμπειρία στο μποξ, ο τύπος έσκισε!"

Κανενός όμως ο λόγος δεν έχει μεγαλύτερη βαρύτητα από του ίδιου του νικητή, Floyd Mayweather JR:

"Ήταν η τελευταία μου μάχη και νομίζω πως διάλεξα τον σωστό παρτενέρ γι' αυτόν τον ...χωρό. Conor, ήσουν ένας σπουδαίος παρτενέρ σήμερα!"

Ας δούμε και τις δηλώσεις του McGregor:

"Tί να πω, ήταν πολύ διασκεδαστικό. Πιστεύω πως ήταν πολύ καλά, νομίζω πως τον πίεσα πολύ. Πάραυτα, ξενέρωσα που τελείωσε έτσι ο αγώνας. Ήταν πάρα πολλά στον αέρα για να διακοπεί ο αγώνας, έπρεπε(ο διαιτητής) να τον αφήσει να συνεχιστεί. "Στραγγαλίστηκα" σε ζωντανή τηλεόραση, αλλά γ...σέ το, είχε πολύ χαβαλέ! Αφήστε τον(Mayweather) να τελειώσει κανονικά, έπρεπε να με βγάλει ΚΟ! Αφήστε να τελειώσει όπως έπρεπε. Είμαι πολύ χαρούμενος με την απόδοσή μου".


Προσωπικό σχόλιο:

Για όσους διάβασαν το χθεσινό μου άρθρο, ξέρουν πως περίμενα το αποτέλεσμα, όπως και περίμενα πως ο Ιρλανδός θα άντεχε για αρκετούς γύρους. Δεν περίμενα όμως να βγάλει τόσο τσαγανό σε ένα περιβάλλον τόσο ...ξένο για τον ίδιο. Ο McGregor είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο, καθώς κλήθηκε να αγωνιστεί υπό άλλους κανόνες, σε ένα πολύ-πολύ διαφορετικό άθλημα, απέναντι στον κορυφαίο του είδους. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.
Επειδή πολλά έχουν δει τα μάτια μου από το πρωί... Όσοι νομίζουν πως ήταν εύκολο να ανταποκριθεί ο McGregor επειδή στο μποξ "φοράς γάντια, ένα ζευγάρι μεγαλύτερο" ή επειδή και τα δύο προϋποθέτουν τη χρήση γροθιών, καλύτερα να πετάξουν χαρταετό ...


για το Ringside House,
Γιώργος Γκίκας
Νεότερη Παλαιότερη