Χρήση απαγορευμένων ουσιών ο Jones!


Απίστευτα τα νέα που μας έρχονται από την άλλη μεριά του Ατλαντικού. Ο Jon Jones απέτυχε στο ντόπινγκ κοντρόλ για τον αγώνα του κόντρα στον Cormier και αυτό που αναμένεται να ακολουθήσει ...δεν περιγράφεται!

Ας πάρουμε από την αρχή τα πράγματα. Όπως όλοι γνωρίζουμε, προ ολίγων ημερών και συγκεκριμένα στο UFC 214, o Daniel Cormier αντιμετώπισε τον Jon Jones με έπαθλο τον light heavyweight τίτλο. Ο Jones θριάμβευσε, κατέκτησε τον τίτλο και έδειχνε πιο έτοιμος από ποτέ για την επάνοδό του στον χώρο των ΜΜΑ. Και από το πουθενά, σκάει η βόμβα του ντόπινγκ. Όπως καλά καταλαβαίνετε, μιλάμε για τεράστιο σκάνδαλο, το οποίο πυροδοτεί αντιδράσεις αλλά θα έχει και τις αντίστοιχες συνέπειες για τον 30χρονο μαχητή.

Το UFC έχει παραδεχθεί την παρούσα κατάσταση, μα δεν έχει κάνει γνωστό το αν θα αφαιρέσει τον τίτλο από τον Jones. Ας δούμε τις δηλώσεις του ίδιου του Dana White, προέδρου του UFC:

"Οι καταστάσεις αυτές γίνονται όταν δεν πρέπει. Δε ξέρω τι να πω ειλικρινά. Κάτι τέτοιο είναι πάντα κακό, ειδικά όταν έχεις να κάνεις με έναν σαν τον Jones, ο οποίος κατ' εμέ είναι ο καλύτερος που μπήκε ποτέ στο οκτάγωνο".

Σε δηλώσεις προέβη και το τιμ του ...κατηγορούμενου, Jon Jones:

"Ο Jon Jones είναι συντετριμμένος, κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον στηρίξουμε".

Ας δούμε όμως και τις δηλώσεις του αντιπάλου στο UFC 214, Daniel Cormier:

"Δεν μπορώ να βρω λόγια να μιλήσω. Σαν αθλητές πρέπει να ακολουθούμε κάποιες γραμμές, δε θα πω περισσότερα μέχρι και να μάθω περισσότερα. Στο μυαλό μου, πάλεψα κι έχασα στις 29 Ιουλίου. Ο Jones ήταν καλύτερος. Δεν μπορώ να το πιστέψω πως θα έχουμε πάλι τα ίδια! Ας δούμε τι θα γίνει".

Είναι η δεύτερη φορά που ο Jones "πιάνεται" ντοπαρισμένος, έχοντας εισπράξει την αποβολή του
για ένα χρόνο από όλα τα events. Αναμένονται κι άλλες εξελίξεις, τόσο από το UFC, όσο και από τις αρμόδιες αρχές του χώρου.


για το Ringside House,
Γιώργος Γκίκας
Νεότερη Παλαιότερη