FACTS: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Chris Jericho


Ο Christopher Keith Irvine, ή πιο γνωστός σε όλους μας ως Chris Jericho, είναι Wrestler, μουσικός, ηθοποιός αλλά και συγγραφέας! Βρίσκεται στο WWE εδώ και δεκαοχτώ περίπου χρόνια ( απο το 1999 ως σήμερα ). Σε περίπτωση που δεν το θυμάται κανείς, καθώς ο ίδιος το έχει αναφέρει μόνο 1000 φορές, είναι ο πρώτος WWF/WWE  Undisputed Champion στην ιστορία του promotion. Έχει κατακτήσει το Intercontinental Championship 9 φορές, το οποίο είναι και το ρεκόρ του συγκεκριμένου τίτλου. Όποτε βρίσκεται εκτός του Wrestling, ασχολείται με το αρκετά γνωστό ροκ συγκρότημα του "Fozzy". Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε ενδιαφέροντα facts για τον Y2J!  


1) Αφαιρέθηκε απ'το Main Event της Wrestlemania 2000


Το Main Event της Wrestlemania 2000 ήταν ένα Fatal 4-way Elimination ματς με τους: Triple H vs The Rock vs The Big Show vs Mick Foley. Αρχικά όμως, ο Chris Jericho προοριζόταν για την θέση του Mick Foley. Είχαν σχεδιαστεί μέχρι και αφίσες για το main event που απεικόνιζαν το πρόσωπο του Chris Jericho, αλλά τελικά πάρθηκε η απόφαση να τον αντικαταστήσουν με τον Mick Foley, ο οποίος μόλις ένα μήνα πριν υποτίθεται ότι είχε παλέψει τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του ενάντια του Triple H. Η πράξη αυτή απ'το WWE πρέπει να ήταν ιδιαίτερα απογοητευτική για τον Y2J, καθώς είναι γνωστό ότι το όνειρο σχεδόν κάθε wrestler είναι να συμμετάσχει στο Main Event της Wrestlemania. Το όνειρο του αυτό ευτυχώς ικανοποιήθηκε δυο χρόνια αργότερα στην Wrestlemania 18 όπου αντιμετώπισε τον Triple H στο main event του σόου.    

2) Είναι Αμερικάνος! 


Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Chris Jericho αναφέρεται ως Καναδέζος, εφόσον οι γονείς του προέρχονται απο τον Καναδά. Παρ'όλα αυτά, ο Jericho γεννήθηκε στο Long Island της Νέας Υόρκης, που σημαίνει ότι τελικά είναι Αμερικάνος! Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στον Καναδά και δεν θα θεωρούνταν λάθος να τον ορίσουμε Καναδέζο, αλλά αν τον ορίζαμε Αμερικάνο δεν θα θεωρούνταν καθόλου λάθος! 

3) Απίστευτοι αγώνες με τον Chris Benoit 


 Κατά τη διάρκεια της διαχρονικής καριέρας του, ο Chris Jericho έχει συμμετάσχει σε πολλά εξαιρετικά ματς με τους Shawn Michaels, Triple H, The Rock, Eddie Guerrero αλλά οι αγώνες του One on One με τον Chris Benoit ήταν το κάτι άλλο. Οι δυο τους είχαν εξαιρετική χημεία μεταξύ τους και αυτό φαινόταν στο ρινγκ, καθώς έδιναν μερικά απο τα πιο συναρπαστικά ματς στην ιστορία του WWE. 
 Δυστυχώς, το WWE δεν αναφέρει ποτέ τις συγκεκριμένες αναμετρήσεις, διότι ο Chris Benoit δεν αναγνωρίζεται πλέον απο την εταιρεία λόγω των άσχημων πράξεων του. Αυτό είναι μεγάλη ατυχία, όχι μόνο για τον Chris Jericho, αλλά και για πολλούς άλλους wrestlers που είχαν φανταστικούς αγώνες με τον Benoit.


4) Περιστατικά που το WWE θα ήθελε να ξεχάσουμε! 


1o περιστατικό: Στις 24 Μαίου το 2012, το WWE παρουσίαζε ένα Live Event στη Βραζιλία. Όταν ήρθε η σειρά για το ματς του Chris Jericho, αυτός βγήκε στο ρινγκ, άρπαξε μια Βραζιλιάνικη σημαία και αφού την τσαλάκωσε, την κλώτσησε ως ένδειξη ασέβειας και ως κλασσικό heel. Όμως οι Βραζιλιάνοι φαίνεται πως δεν ανέχονται τέτοιου είδους πράγματα, και έτσι ο Jericho έμπλεξε με Βραζιλιάνους στρατιώτες και αστυνομικούς, οι οποίοι τον απείλησαν ότι θα τον συλλάβουν. Ο Y2J ζήτησε συγνώμη απο το κοινό λίγο αργότερα την ίδια βραδιά, ενώ την επόμενη μέρα ο Vince τον τιμώρησε με 30 ημέρες εκτός δράσης ( suspension) . Επίσης, του επέβαλλε πρόστιμο των $10,000, τα οποία σύμφωνα με τον ίδιο ακόμα δεν τα έχει πληρώσει!  

Ο Chris είπε τα ακόλουθα για το περιστατικό :
" Πήρα την λάθος απόφαση καθώς ο μόνος σκοπός στο μυαλό μου ήταν να κάνω κάτι για να ζωντανέψει το κοινό και για να πάρω τις αρνητικές αντιδράσεις που ένα πραγματικό heel θα πρεπε να παίρνει. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως θα ήθελα, και καταλαβαίνω τον λόγο που μου δόθηκε το suspension και το πρόστιμο. Ζητώ συγγνώμη." 


2ο περιστατικό:  Το 2010, αστυνομικοί συνέλαβαν τον Chris Jericho και τον Gregory Helms, οι οποίοι ήρθαν στα χέρια ενώ βρισκόταν υπο την επήρεια αλκοόλ. Ο καυγάς δεν ήταν ιδιαίτερα σοβαρός αλλά η αστυνομία πήρε την αντικειμενικά σωστή απόφαση και τους συνέλαβε. Κατάφεραν και οι δύο να βγουν απο την φυλακή πολύ γρήγορα πληρώνοντας ένα σχετικά πολύ μικρό ποσό. 5) Tag Team of the Year και Superstar of the Year 


Παρόλο που τα Slammy Awards θεωρούνται απο πολλούς ασήμαντα και άσκοπα, πρέπει να παραδεχτούμε ότι υποδεικνύουν πολλά πράγματα. Ειδικότερα Awards όπως το Superstar of the Year, το οποίο δείχνει ποιος πραγματικά είναι ο MVP της χρονιάς. Όπως και το Tag Team of the Year Slammy Award το οποίο έχει και αυτό την αξία του. 
Τα δύο αυτά βραβεία έχουν όμως κάτι κοινό μεταξύ τους, και αυτό είναι ότι ο Chris Jericho έχει γίνει κάτοχος και των δύο! Είναι ο μόνος στην ιστορία του WWE που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.
Το Superstar of the year το κέρδισε στα Slammy Awards του 2008 λόγω του εξαιρετικού του feud με τον Shawn Michaels και λόγω του ότι αυτόν τον χρόνο υπήρξε και Intercontinental Champion αλλά και World Champion. Τον ακριβώς επόμενο χρόνο, 2009, κέρδισε τους Tag Team τίτλους με τον Edge αλλά μετά τον τραυματισμό του Rated-R Superstar ο Chris Jericho τον αντικατέστησε με τον Big Show και οι δυο τους είχανε ένα πεντάμηνο reign ως πρωταθλητές. Έτσι, κέρδισε με τον Big Show τον τίτλο "Tag Team of the Year" στα Slammy Awards του 2009. 


Για ποιόν WWE Superstar θέλετε να είναι τα επόμενα facts;
Αφήστε σχόλια παρακάτω... 


για το Ringside House,
Γρηγόρης Χριστακάκης  

Νεότερη Παλαιότερη