Οι 8 πιο βελτιωμένοι WWE Superstar από το Draft 2016


Σε αυτό το αφιέρωμα θα εξετάσουμε τους 8 πιο βελτιωμένους WWE Superstars από το Draft του 2016. Μετά, το brand split πολλά νέα ονόματα και ταλέντα προέκυψαν τα οποία άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά και τώρα έχουν διαμορφώσει την προσωπικότητα τους στην εταιρεία με ένα ιδιαίτερο momentum. Ας ξεκινήσουμε...


8. Neville


Ο Neville μπορεί να μην αποτέλεσε ποτέ μέρος του WWE Draft 2016, αλλά αναμφισβήτητα έχει κυριαρχήσει στην Cruiserwight division μέχρι τώρα η οποία επέστρεψε λίγο μετά το brand split. Ο Neville έκανε την μεγάλη επιστροφή για να ανεβάσει την "μωβ" κατηγορία.
Στο Roadblock του Δεκέμβρη έκανε το απόλυτο turn heel και απέκτησε τον ρόλο μίας μεγάλης προσωπικότητας στην συγκεκριμένη division, η οποία κορυφώθηκε με την κατάκτηση του Cruiserwight Championship στο Royal Rumble. Από τον Ιανουάριο λοιπόν μέχρι και σήμερα ο Neville παραμένει ο King of the Cruiserwights όπως αυτοαποκαλείται. Η πορεία του στην Cruiserweight division μέχρι τώρα αλλά και οι δυνατές κόντρες του με παλαιστές όπως ο Austin Aries έσωσαν κυριολεκτικά την καριέρα του.


7. Naomi


Η Naomi εδώ και πέντε χρόνια αγωνίζεται στο WWE, με την καριέρα της να έχει απογειωθεί τους τελευταίους 12 μήνες. Εκείνη χαρακτηριζόταν πάντα ως μία από τις πιο χαρισματικές female superstars στο ρινγκ με ένα ευρύ move set.
Ωστόσο, έπειτα την ένταξη της στο SmackDown Live άρχισε να χτίζει την προσωπικότητα της, στην οποία βοήθησε και η "Land of Oppurtunity" της εταιρείας. Οι ιθύνοντες τράβηξαν το ενδιαφέρον του κοινού με το νέο της attire αλλά και με την είσοδο της. Το "Glow" αυτό στοιχείο την έκανε ξεχωριστή από οποιονδήποτε άλλο στο μπλε brand. Η ίδια στην συνέχεια έλαβε γενναιόδωρο push και είναι μέχρι και σήμερα SmackDown Women's Champion από την Wrestlemania 33 και σίγουρα δεν έχει φτάσει το ταβάνι της απόδοσης της.


6. The Usos


Οι Usos στάλθηκαν στο SmackDown Live για να ανεβάσουν την tag team division του μπλε σόου. Μπορεί να μην αξιοποιήθηκαν από την αρχή καθώς οι Rhyno & Heath Slater ήταν οι πρώτοι SmackDown Tag Team Champions, αλλά το heel turn τους τον Σεπτέμβριο του 2016 τους έσωσε κυριολεκτικά.
Το παλαιότερο gimmick είχε καταντήσει βαρετό για να λέμε την αλήθεια, όμως το turn αυτό συνδυάστηκε και από ένα αξιόλογο feud με την American Alpha. Μάλιστα, κατά την διάρκεια αυτών των feuds έβγαλαν μερικά πολύ καλά promo και τράβηξαν ξανά την προσοχή του κοινού. Ανταμείφθηκαν με την κατάκτηση των SmackDown Tag Team Championships τον Μάρτιο, τους οποίους έχουν διατηρήσει μέχρι και σήμερα.


5. Carmella


Η Carmella κατέφθασε στο SmackDown Live μέσω του Draft χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη πορεία στο NXT. Ωστόσο, έδειξε από την αρχή την επιθυμία της να καταφέρει πράγματα και σιγά σιγά άρχισε να χτίζει τον χαρακτήρα της και με την προσθήκη του James Ellsworth.
Η προσθήκη αυτή την έκανε ακόμα πιο μισητή επειδή οι οπαδοί είχαν βαρεθεί τον James Ellsworth από την συμμετοχή του στην main event picture του μπλε σόου. Πήρε πολλές ευκαιρίες για να ανεβεί ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά και αυτό τελικά έγινε αφού νίκησε δύο φορές στο Women's Money In The Bank ladder match. Αυτό της έδωσε ακόμη περισσότερο momentum και πιθανότατα κάποια στιγμή θα την δούμε και πρωταθλήτρια λόγω αυτού του προνομίου.


4. The Miz


Ο Miz αποτελεί έναν από τους κορυφαίους heels της εταιρείας αυτή την στιγμή και οι τελευταίοι 12 μήνες έπειτα το brand split, ήταν οι καλύτεροι της καριέρας του. Σε αυτό βοήθησε και η Maryse η οποία στάθηκε στο πλευρό του και τόνισε την εικόνα του ως κορυφαίος heel.
Τον A-Lister θα τον θυμόμαστε καλά από αυτή την πορεία του λόγω των φοβερών promo στο Talking Smack που είχε αλλά και του feud του με τον Dolph Ziggler. Μάλιστα κατέκτησε το Intercontinetal Championship δύο φορές μέσα σε αυτή την περίοδο, το οποίο έχει αναδείξει για τα καλά τα τελευταία χρόνια.
Μέσα στην πορεία αυτή έγινε και η μεταφορά του στο Raw όπου στο Extreme Rules κατέκτησε το Intercontinental Championship ξανά. Ακόμη, είναι μέρος των πιο απολαυστικών promos του κόκκινου σόου και τώρα με την συνοδεία των Bo Dallas και Curtis Axel θέλει να εδραιωθεί σε αυτή την θέση, του Mid Card Division King.


3. Cesaro & Sheamus


Ο Cesaro έκανε την επιστροφή του στο WWE μετά την Wrestlemania 32 και στην συνέχεια στάλθηκε στο Raw. Εκεί είχε μία κόντρα με τον Sheamus η οποία θα είχε πολλαπλούς αγώνες ανάμεσα τους ώστε να αναδειχτεί  νικητής όποιος κέρδιζε πρώτος 4 αγώνες. Τελικά, κανείς δεν κυριάρχησε και ο Mick Foley κατάφερε να τους ενώσει σε μία tag team.
Η πορεία τους από την αρχή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς συχνά είχαν κόντρες μεταξύ τους και τελικά στο Roadblock του Δεκεμβρίου νίκησαν και έσπασαν το αήττητο σερί των New Day και έγιναν για πρώτη φορά μαζί Raw Tag Team Champions. Στην συνέχεια έχασαν τους τίτλους σχετικά σύντομα στο Royal Rumble από τους Gallows & Anderson αλλά δεν το έβαλαν κάτω.
Το heel turn τους στο Payback 2017 έσωσε την καριέρα τους ως tag team μαζί και άνοιξαν μία νέα κόντρα με τους Hardy Boyz. Το turn αυτό ήταν ένα από τα πιο ξαφνικά των τελευταίων ετών και οι δυο τους κατάφεραν να κερδίζουν αρκετά πράγματα από το feud τους με τους Hardys. Τελικά, η στιγμή τους ήρθε και έγιναν για δεύτερη φορά Raw Tag Team Champions στο Extreme Rules σε έναν εκπληκτικό αγώνα και συνεχίζουν την πορεία τους.


2. Alexa Bliss


Άμα μου έλεγε κανείς μετά το brand split πως μέσα σε ένα χρόνο, η Alexa Bliss θα έχει γίνει SmackDown και Raw Women's Champion θα τον έβγαζα τρελό. Πραγματικά, κανείς δεν περίμενε αυτή την απίστευτη πορεία της Little Miss Bliss στο WWE μέχρι τώρα.
Ξεκίνησε στον SmackDown Live ως underdog αλλά τελικά στο TLC κατέκτησε για πρώτη φορά το SmackDown Women's Championship. Στην συνέχεια, είχε ένα καλό feud με την Naomi το οποίο της έδωσε ιδιαίτερο momentum ειδικά όταν κέρδισε τον μπλε τίτλο για δεύτερη φορά. Παρ'όλο που τον έχασε σύντομα μεταφέρθηκε στο Raw, έχοντας μία δυνατή προσωπικότητα heel. Η αλήθεια είναι πως έριξε ιδιαίτερη δουλειά στο μικρόφωνο και στο gimmick της ως champion.
Η πορεία της έφτασε στο αποκορύφωμα με την κατάκτηση του Raw Women's Championship στο Payback 2017. Μέχρι και σήμερα διατηρεί τον συγκεκριμένο τίτλο και δουλεύει σκληρά και θα συνεχίσει να το κάνει ώστε να είναι ένα μέρος της Women's Revolution.


1. Braun Strowman


Ο Braun Strowman έκανε το ντεμπούτο του στο WWE ως μέλος της Wyatt Familly με τον Bray Wyatt να εξηγεί πως ήταν μέλος της για την δύναμη και το μέγεθος του μόνο. Σε όλη αυτή την περίοδο ήταν το πιο απομακρυσμένο μέλος της Wyatt Familly από την δράση και τους αγώνες σε μεγάλα shows.
Ωστόσο, έπειτα το brand split το WWE επένδυσε σε εκείνον και μόνο κέρδισε από αυτή την πράξη. Το universe στην αρχή εμφάνιζε αμφιβολίες για την πορεία του Monster Among Men αλλά εκείνος από τους τοπικούς παλαιστές, από τον Sami Zayn και στην συνέχεια στον πόλεμο Raw vs SmackDown πήρε ιδιαίτερο momentum. Κατά την διάρκεια της πορείας του, παρουσιαζόταν ως ο άνθρωπος που φέρνει την καταστροφή. Η κόντρα του με τον Roman Reigns που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και διαρκεί μέχρι σήμερα τον βοήθησε πάρα πολύ. Ακόμη, είχε μία δυνατή εμφάνιση στο Royal Rumble η οποία τόνισε τον heel του χαρακτήρα αλλά και την προσωπικότητα του.
Έπειτα, στην Wrestlemania 33 μπορεί να μην υπήρχαν ιδιαίτερα πλάνα για εκείνον αλλά μέσα στο καλοκαίρι αναμενόταν να είναι στην main event picture. Όμως, ο τραυματισμός του το στέρησε αυτό αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως το μέλλον είναι λαμπρό και σύντομα θα πάρει την μεγάλη του ευκαιρία.

Για το Ringside House,
Χρήστος Αγγελάτος


Νεότερη Παλαιότερη