Top 10: Οι δέκα καλύτεροι αγώνες που έκλεισαν την αυλαία της WrestleMania!


   To Top 10 είναι μια νέα σειρά που αποφάσισε να επιμεληθεί ο νέος συντάκτης της σελίδας του Ringside House, Βασίλης Γρηγορίου. Στα άρθρα αυτής της σειράς θα γίνεται λόγος για διάφορα θέματα σχετικά με το pro wrestling και θα δημιουργείται μια αύξουσα σειρά κατάταξης δέκα θέσεων. Η λίστα αυτή σαφώς και δεν αποτελεί κάτοπτρο της πραγματικότητας, είναι τελείως υποκειμενική και εκφράζει καθαρά και μόνο την άποψη του συντάκτη πάνω στα διάφορα θέματα. Η πραγματοποίηση της φετινής WrestleMania είναι θέμα μόλις λίγων ωρών. Δραττόμενος αυτής της ευκαιρίας, ο επιμελητής του άρθρου θα παρουσιάσει μια λίστα δέκα αγώνων, οι οποίοι "έριξαν" την αυλαία του κορυφαίου pro wrestling PPV στον πλανήτη, και αποτελούν κατά την άποψη του τους κορυφαίους σε ποιότητα. 

   

10. Hulk Hogan vs. Ultimate Warrior for the WWF Championship and the WWF Intercontinental Championship (WrestleMania VI)

   Όταν ο μέγιστος star της εποχής, Hulk Hogan, που έφτασε τη βιομηχανία του pro wrestling σε πρωτόγνωρα επίπεδα, γνώρισε τον απόλυτο underdog που άκουγε στο όνομα Ultimate Warrior, τότε το αποτέλεσμα ήταν άκρως εντυπωσιακό (για τα δεδομένα της τότε εποχής). Title vs Title, Idol vs Idol. Οι δυο πιο αγαπητοί παλαιστές της Golden Era προσέφεραν μια φανταστική μάχη, η οποία συνοδεύτηκε από ένα ηλεκτρισμένο κοινό και μια έντονη ατμόσφαιρα που εξερράγη όταν ο Warrior πέτυχε το νικηφόρο pinfall, πραγματοποίησε το upset και σήκωσε ψηλά τους δυο κορυφαίους τίτλους του τότε WWF.9. Daniel Bryan vs. Randy Orton vs Batista for the WWE World Heavyweight Championship (WrestleMania XXX)

   Ανάλογη περίπτωση με εκείνη του νούμερο 10. Μόνο που εδώ, ο απόλυτος underdog, Daniel Bryan, είχε το μονοπώλιο όσον αφορά την αγάπη του κοινού. Σε ένα στάδιο που είχε "παγώσει" μετά το "σπάσιμο" του περίφημου streak του θρυλικού Undertaker, ο κόσμος επιζητούσε απεγνωσμένα κάτι που θα τον έκανε να ξεχάσει τη θλίψη του και να πάει χαρούμενος στο σπίτι του. Και αυτό το κάτι το βρήκε στον Daniel Bryan. Ο Yes-Man έκανε την μεγάλη ανατροπή και παρά το ότι αντιμετώπιζε δυο από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία του WWE, παρά τον οδυνηρό τραυματισμό του στον αριστερό του ώμο και παρά τις έντονες προσπάθειες της Authority να τον σταματήσει, κατάφερε να πάρει τη νίκη και να στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής. Yes, yes, yes!
8. John Cena vs. Shawn Michaels for the WWE Championship (WrestleMania 23)

   Αναμφισβήτητα ένα από τα καλύτερα ματς στην καριέρα του John Cena. Ο Champ βρέθηκε αντιμέτωπος με τον θρυλικό Shawn Michaels και έδωσε μια πολύ όμορφη παράσταση. Highlight του αγώνα φυσικά το Piledriver που εκτέλεσε ο Showstopper στον αντίπαλο του, πάνω στα ατσάλινα σκαλοπάτια που βρίσκονται έξω από το ρινγκ. Μολαταύτα, ο Champ βρήκε τη δύναμη και κατάφερε να επικρατήσει του HBK και να παραμείνει WWE Champion.7. The Undertaker vs. Edge for the World Heavyweight Championship (WrestleMania XXIV)

   Ο μεγαλύτερος heel εκείνης της εποχής συναντάει τον πιο αγαπητό, στο κοινό, wrestler του WWE. Undertaker και Edge τέθηκαν αντιμέτωποι στην πρώτη WrestleMania της PG Era. Εντυπωσιακό θέαμα με καλοδουλεμένο story telling (η εστίαση του Edge στην τραυματισμένη πλάτη του Deadman) και όμορφα sequence στο τέλος. Νικητής και νέος παγκόσμιος πρωταθλητής, ο θρυλικός Phenom! 6. Kurt Angle vs. Brock Lesnar for the WWE Championship (WrestleMania XIX)

   Κανένας άνθρωπος που δηλώνει οπαδός του pro wrestling δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αξία του Kurt Angle στο ρινγκ. Ο χρυσός ολυμπιονίκης της Ατλάντα το 1996 αποτελεί έναν από τους σπουδαιότερους in ring workers όλων των εποχών. Άριστος technician με ένα πραγματικά πλουσιότατο οπλοστάσιο, είχε την ικανότητα να βγάζει τον καλύτερο εαυτό σχεδόν σε κάθε αντίπαλο του στο ρινγκ. Ένας τέτοιος αντίπαλος ήταν και ο Brock Lesnar. Ο νεαρός τότε WWE superstar αντιμετώπισε τον Kurt Angle σε μια αναμέτρηση, στην οποία διακυβευόταν το WWE Championship. Εντυπωσιακό θέαμα, με πανέμορφα spots. Highlight του αγώνα φυσικά, το Shooting Star Press του Beast Incarnate, το οποίο (αν και λίγο botchαρισμένο) χαράχθηκε στην ιστορία του WWE ως μια από τις πιο εντυπωσιακές κινήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στη Grandest Stage of Them All.


5. John Cena vs. The Rock in an Once in a Lifetime Match (WrestleMania XXVIII)

   Πολλοί θα απορήσουν που αυτός ο αγώνας βρίσκεται τόσο ψηλά στη λίστα. Αν όμως τους ρωτήσεις γιατί, δε θα βρουν λογικά ερείσματα και θα σταθούν απλά στο μίσος που τους διακατέχει έναντι των ονομάτων που συμμετείχαν σε αυτόν τον αγώνα και στην υποτίμηση των παλαιστικών τους ικανοτήτων (κυρίως του John Cena). Ο αγώνας αυτός ήταν πραγματικά τέλειος! Είχε όλο το πακέτο των στοιχείων που μπορούν να συντελέσουν στην πραγματοποίηση ενός τέλειου αγώνα. Πανέμορφα sequence από την αρχή μέχρι το τέλος, ωραίο story telling, high drama στο φινάλε και ένα εκρηκτικό κοινό που θύμισε έδρα γηπεδούχου ομάδας σε ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος (γηπεδούχος φυσικά ο The Rock). Και οι δυο παλαιστές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και έδειξαν πράγματα που σπάνια έχουν δείξει σε αγώνες τους στο ρινγκ. Το τέλος βρήκε τον Brahma Bull να παίρνει τη νίκη και να πανηγυρίζει μπροστά στο κοινό του Μαϊάμι.

4. Triple H vs. Shawn Michaels vs. Chris Benoit for the World Heavyweight Championship (WrestleMania XX)

   Από τη μια έχεις τους Triple H και Shawn Michaels στο αποκορύφωμα ίσως της κόντρας τους, που αποτελεί μια από τις καλύτερες κόντρες στην ιστορία του WWE. Από την άλλη τον ανέκαθεν αδικημένο και ιδιαίτερα αγαπητό στο κοινό Chris Benoit, στην μεγαλύτερη αναμέτρηση της καριέρας του. Αυτά τα δυο στοιχεία αποτελούν τη βάση, βάση αρκετά ικανή να εκτοξεύσει αυτόν τον αγώνα και να τον κάνει να χαραχθεί για πάντα στις μνήμες των οπαδών του pro wrestling. Όσο κι αν θέλει το WWE να ξεχάσει τον Chris Benoit, δεν μπορεί να το κάνει. Πολύ απλά διότι η νίκη του εκείνο το βράδυ της 14ης Μαρτίου, έμεινε γραμμένη με χρυσά γράμματα στην ιστορία της εταιρείας. Ο αγώνας εκπληκτικός με εντυπωσιακά spots και ένα ωραίο story να εξελίσσεται. Θα μπορούσε άλλωστε να μην είναι καλός, από τη στιγμή που στο ρινγκ υπήρχαν δυο από τους καλύτερους wrestlers όλων των εποχών;3. Stone Cold Steve Austin vs. The Rock in a No Disqualification Match for the WWF Championship (WrestleMania X-Seven)

   Είναι ένας από τους διασημότερους αγώνες στην ιστορία της WrestleMania. Συγκαταλέγεται στην κατηγορία εκείνων των αγώνων που κάνουν ένα statement. Ένα statement που αλλάζει ριζικά τα δρώμενα στα σενάρια του WWE. Stone Cold και The Rock τέθηκαν αντιμέτωποι σε ένα ιδιαίτερα brutal και αιματηρό No DQ Match για την ανάδειξη του WWF Champion. O αγώνας εξελισσόταν "ομαλά" μέχρι να κάνει την εμφάνιση του ο Vince McMahon. Ο ισχυρός άντρας του τότε WWF προσπάθησε με κάθε τρόπο να δώσει τη νίκη στον Austin. Εν τέλει τα κατάφερε, η αναμέτρηση έληξε δραματικά και ο Texas Rattlesnake ήταν αυτός που βγήκε νικητής. Η όλη αυτή φάση σήμανε και την αρχή του ιστορικού heel turn του Steve Austin, ενός από τα καλύτερα όλων των εποχών (για πολλούς το καλύτερο).2. The Undertaker vs. Shawn Michaels in a Streak vs Career Match (WrestleMania XXVI)

   Undertaker και Shawn Michaels. Για πολλούς οι καλύτεροι που έχουν περάσει ποτέ από το WWE. Ικανότατοι στο ρινγκ, χαρισματικοί, κουβάλησαν (μαζί με άλλους) την εταιρεία για πάνω από μια δεκαπενταετία. Η κόντρα τους, όπως αναμενόταν, επική. Οι μεταξύ τους αγώνες στη WrestleMania ακόμη πιο επικοί. Και ιδιαίτερα αυτός στη WrestleMania 26. Άφθονο story telling, εντυπωσιακά spots, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα και δραματικό τέλος. Δεν χρειάζεται να αναφερθούν περισσότερα. Όποιος επιθυμεί, μπορεί να απολαύσει αυτή τη ματσάρα στο παρακάτω βίντεο.1. Bret Hart vs. Shawn Michaels in a 60-minute Iron Man Match for the WWF Championship (WrestleMania XII)

   Ναι στην αρχή ο ρυθμός ήταν αργός μέχρι θανάτου. Ναι τα πολλά headlocks που επιχείρησε ο Hitman με σκοπό να εξουθενώσει τον αντίπαλο του, σε συνδυασμό με το μεγάλο χρονικό διάστημα που διήρκεσαν, κούρασαν. Αλλά αυτά τα αρνητικά στοιχεία είναι πολύ λίγα για να κοστίσουν στη ματσάρα, που έδωσαν οι Bret Hart και Shawn Michaels στη 12η διεξαγωγή της WrestleMania, την πρώτη θέση σε αυτή τη λίστα. Η αλληλουχία των κινήσεων εντυπωσιακή, το τεχνικό κομμάτι σε επίπεδα στα οποία δεν μας έχει συνηθίσει το WWF/E, το story telling να παίρνει διάφορες μορφές (είτε μέσω της εστίασης σε τραυματισμένα σημεία των παλαιστών, είτε μέσω τους μίσους που πήγαζε από κάθε τους κίνηση και έκανε τον κάθε οπαδό να καταλάβει πως η κόντρα αυτή θα συνεχιστεί και θα αποτελέσει μια από τις καλύτερες όλων των εποχών), η αγωνία στο τέλος να φτάνει σε επίπεδα που λίγα pro wrestling matches έχουν καταφέρει να φτάσουν. Και το τέλος πανηγυρικό, με τον HBK να παίρνει τη νίκη απέναντι στον μισητό του αντίπαλο και να σκαρφαλώνει στην κορυφή της κορυφαίας εταιρείας στη βιομηχανία του pro wrestling. Η αρχή ενός θρύλου.
   Συμφωνείτε με την παραπάνω λίστα; Γράψτε τη δική σας στα σχόλια!  Για το Ringside House,
   Kill Bill
Νεότερη Παλαιότερη