ROH 15th Anniversary: Του πήρε 15 χρόνια


Δεκαπέντε χρόνια πήρε στον Christopher Daniels να κατακτήσει το ROH World Championship αλλά απ' ότι φαίνεται άξιζε η αναμονή. Επίσης σε ένα τρομερό 3-Way Street Fight για τους ομαδικούς τίτλους οι Hardys κατάφεραν να τους υπερασπιστούν με επιτυχία ενάντια στους RPG και τους Young Bucks. Διαβάστε παρακάτω.

1. Kenny King (με τον Caprice Coleman) vs Jay White
Στον αγώνα που άνοιξε το show ο Kenny King τέθηκε αντιμέτωπος με τον Jay White έχοντας στο πλευρό του τον Caprice Coleman. Μετά από ένα δεκάλεπτο ωραίου θεάματος ο White πήρε την νίκη με roll-up.

Άποψη: Το opener του show είχε γρήγορο ρυθμό και ζέστανε το κοινό. Ο Jay White φαίνεται να παίρνει push από το promotion χωρίς (κατά την γνώμη μου πάντα) να έχει κάτι το ιδιαίτερο. Βαθμολογία: 3.52. Frankie Kazarian vs Hangman Page vs Cheeseburger vs Chris Sabin vs Punishment Martinez vs Silas Young σε ένα Six-Man Mayhem για μια ευκαιρία για το ROH Television Championship.
Το show συνέχισε με αγώνες γρήγορου ρυθμού με ένα Six-Man Mayhem. Μετά από δέκα λεπτά ο Kazarian κατάφερε να πάρει την νίκη με ένα Stunner. Εκτός αυτού το match είχε και πολύ όμορφα spot με το τρομερό springboard senton plancha έξω από το ring από τον Martinez και το Falling Chokeslam που εκτέλεσε πάλι ο τιμωρός στον Page πάνω στο apron.

Άποψη: Άλλο ένα καλό match για να συνεχίσει το show. Πιστεύω πως η νίκη του Martinez θα ήταν πιο σωστή αλλά ούτε ο Kazarian με χάλασε. Κλασικά θα χάσει από τον Scurll σε κάποιο taping. Αν και είναι προβλέψιμο το αποτέλεσμα του title match, ήταν σωστή η τοποθέτηση του αγώνα στο match card.  Βαθμολογία: 3.53. Jay Lethal vs Bobby Fish
Ο τρίτος αγώνας της βραδιάς τυχαίνει να ήταν και ο δεύτερος καλύτερος του show. Οι Bobby Fish και Jay Lethal τα έδωσαν όλα για να κλείσουν αυτή την μικρή αντιπαλότητα που είχαν αναπτύξει. Μετά από ένα match που είχε hard shots, submissions και storytelling την νίκη πήρε ο Jay Lethal μετά από ένα Lethal Injection στον ζαλισμένο Fish ο οποίος είχε δεχτεί ένα Cutter δευτερόλεπτα πιο πριν. Επίσης ο Jay Lethal πήρε και momentum για το bullrope match του με τον Cody Rhodes στο επερχόμενο Supercard of Honor.

Άποψη: Να πω την αλήθεια δεν μου αρέσει ο Fish αλλά πρέπει να τον παραδεχτώ για την ματσάρα που έβγαλε με τον Lethal. Τα έδωσε όλα και ιδού το αποτέλεσμα. Ο Lethal για άλλη μια φορά εξαιρετικός και είναι από τους λίγους παλαιστές που δεν έχουν άσχημη μέρα. Το μόνο κακό που μπορεί να πει κάποιος για αυτόν τον αγώνα είναι το ότι μπήκε πολύ νωρίς στο show. Βαθμολογία: 4.254. The Kingdom (C) (Matt Taven, TK O'Ryan and Vinny Marseglia) vs Dalton Castle and The Boys για τους ROH World Six-Man Tag Team Championships
To The Kingdom συνεχίζει ακάθεκτο ξεπερνώντας αυτή τη φορά το εμπόδιο του Dalton Castle και των 'αγοριών' του. 8 λεπτά πήρε στους πρωταθλητές να βγάλει από την μέση τους contenders ωστόσο αν τραυματισμός του O'Ryan είναι σοβαρός τότε οι τίτλοι θα πρέπει να γίνουν vacated.

Άποψη: Προσωπικά οι 6-Man τίτλοι δεν με εντυπωσιάζουν και κατά την γνώμη μου δεν θα έπρεπε να τους δημιουργούσαν από την αρχή. O αγώνας κούρασε αρκετά και πιστεύω πως έριξε κι άλλο τους τίτλους στα μάτια του κόσμου. Ας ελπίσουμε να υπάρξει ένα καλό feud στην συνέχεια μπας και δούμε τίποτα καλό από το division.  Βαθμολογία: 2.75
5. Marty Scurll (C) vs Lio Rush για το ROH Television Championship
Σειρά είχε ο αγώνας των Rush και Scurll των οποίων το feud ξεκίνησε μετά από την σοκαριστική νίκη του highflyer απέναντι στον The Villain. Ο Rush είχε το momentum από την νίκη του στο The Experience αλλά ο Scurll κατάφερε να πάρει την νίκη με το chickenwing αφού κατέστρεψε τον τραυματισμένο ώμο του Rush. Φάνηκε και η αντοχή του πρωταθλητή σε αυτόν τον αγώνα μιας και έκανε kickout από το Rush Hour και το Frog Splash.

Άποψη: Ο αγώνας των δύο ήταν πολύ καλύτερος από αυτόν στο The Experience κυρίως για τα 18 λεπτά που του δόθηκε αλλά και για το back and forth battle που πρόσφεραν οι δύο παλαιστές. Σωστή η νίκη του Villain μιας και έχει δώσει αρκετό prestige στον τίτλο και ίσως είναι αυτός που θα τον αναγεννήσει, όπως έκανε και ο Jay Lethal το 2015. Επίσης ο Lio Rush απέδειξε το ταλέντο και την αθλητικότητά του αλλά και το πόσο έχει βελτιωθεί.  Βαθμολογία: 3.756. The Briscoes (Jay Briscoe and Mark Briscoe) and Bully Ray Dudley vs War Machine (Ray Rowe and Hanson) and Davey Boy Smith Jr.
To συγκεκριμένο Six-Man Tag Team Match διαφημιζόταν ως ένα από τα πιο σημαντικά του show να έχει κάποιο ενδιαφέρον. Από πλευράς θεάματος τώρα, είχε γρήγορο ρυθμό και δεν κούρασε. Κατά τα άλλα τίποτα το αξιοσημείωτο σε αυτή την αναμέτρηση.

Άποψη: Δεν θα μιλήσω για τον αγώνα διότι μου ήταν αδιάφορος εξ αρχής. Αλλά το promotion έκανε την έξυπνη κίνηση να βάλει τον Bully Ray μαζί με τους Briscoes κάτι το οποίο βοηθάει στην δυναμική του Six-Man Tag Team division η οποία είναι πολύ χαμηλή. Αν δοθούν οι τίτλοι στους Briscoes και στον Bully Ray ίσως αποκτήσουν κάποιο ενδιαφέρον. Τώρα σχετικά με το feud Rowe-Smith πιστεύω πως θα ήταν καλό για τα tapings αλλά σε καμία περίπτωση PPV Match worthy.  Βαθμολογία: 37. The Hardys (C) (Matt Hardy and Jeff Hardy) vs The Young Bucks vs Ropongi Vice σε ένα Las Vegas Street Fight για τα ROH World Tag Team Championships
Οι Hardys έκαναν το πρώτο τους defence στον καλύτερο αγώνα της βραδιάς. Το Street Fight Stipulation έδωσε μια ώθηση και το έκανε ματσάρα. Το Superkick του Nick Jackson στο γεμισμένο με πινέζες στόμα του Trent Berreta, το Springboard Plancha του Matt Jackson από την πτώση του από την κορυφή μιας σκάλας, το Meltzer Driver των Young Bucks στον Rocky Romero, το Swanton Bomb του Jeff Hardy στον Matt για την νίκη και τα ασταμάτητα clotheslines του Rocky Romero φορώντας ένα γάντι γεμάτο καρφιά είναι μερικά από τα άπειρα spots που συνέβησαν. Τα staredowns των Young Bucks και των Hardys αλλά και τα funny moments με τις τρεις ομάδες έκαναν αυτή την ματσάρα ακόμα καλύτερη. Η νίκη όπως προαναφέρθηκε ήρθε μετά από το Swanton του Jeff Hardy στον Matt Jackson διαπερνώντας τον σε ένα τραπέζι.

Άποψη: Το καλύτερο match της βραδιάς και από τώρα υποψήφιο για Match of The Year. Τρελά spots όπου έκαναν τους fans να φωνάζουν 'PWG' και funny moments που σε αυτά ειδικεύονται και οι τρεις ομάδες. Σωστή η νίκη των Hardys και αναμένεται άλλη μια ματσάρα στο Supercard Of Honor που μόνο τότε δεν θα υπάρχουν RPG στον αγώνα.  Βαθμολογία: 4.758. Adam Cole (C) vs Christopher Daniels για το ROH World Championship
Το Main Event μπορεί να μην ήταν έπος από πλευράς wrestling αλλά ήταν απίστευτα emotional και μας πρόσφερε μια από τις καλύτερες στιγμές στην ιστορία του ROH. Τον Christopher Daniels να κατακτά μετά από 15 χρόνια το ROH World Championship. Στον αγώνα ο Daniels μάτωσε, ο Cole έκανε trash talking και ο Kazarian ο οποίος πρόδωσε τον Daniels και εισήλθε στο Bullet Club πραγματοποίησε το swerve της χρονιάς πηγαίνοντας ξανά με το μέρος του Daniels και ουσιαστικά δίνοντας του την νίκη. Ακολούθησε μια πολύ συγκινητική σκηνή με τον Daniels να πανηγυρίζει με τον τωρινό ROH τίτλο αλλά και με το πρώτο design το οποίο υπήρχε όταν ξεκίνησε στο promotion.

Άποψη: YOU DESERVE IT! Θα μπορούσα να το πω εκατό φορές διότι δεν υπάρχει άλλος παλαιστής που αξίζει τον τίτλο περισσότερο από τον Fallen Angel. Ο πιο αδικημένος παλαιστής στην ιστορία του Pro Wrestling (μαζί με τον Owen Hart) επιτέλους σηκώνει τον τίτλο που πάλεψε από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του ROH. Ο μόνος που δεν το παράτησε ποτέ και ο μόνος που έδωσε την ζωή του για αυτό. Το celebration ήταν πολύ συγκινητικό κάνοντας το 15th Anniversary ένα PPV το οποίο θα θυμόμαστε για πάντα.  Βαθμολογία: 4.5

Βαθμολογία ROH 15th Anniversary: 9/10για το Ringside House,
Δημήτρης Μπίκος
Νεότερη Παλαιότερη