Τέσσερεις λόγοι για τους οποίους το Goldberg vs. Brock Lesnar στη WrestleMania 33 ΔΕΝ πρέπει να γίνει με διακύβευμα το WWE Universal Title


    Ο δρόμος προς τη WrestleMania έχει φτάσει στο τελικό του στάδιο με την πραγματοποίηση του μεγαλύτερου event στο χώρο του professional wrestling να βρίσκεται μόλις λίγες εβδομάδες μπροστά μας. Πολλές αναμετρήσεις φημολογούνται για το μεγάλο PPV, καμία όμως δεν έχει επισημοποιηθεί εκτός από αυτή των Brock Lesnar και Goldberg. Οι δυο πιο δημοφιλείς παλαιστές του RAW brand θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους σε μια μονομαχία που πιθανότατα θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της μεταξύ τους κόντρας. Υπάρχει όμως μια μεγάλη πιθανότητα ο συγκεκριμένος αγώνας να πραγματοποιηθεί με διακύβευμα το Universal Championship του RAW.

   Σε τέσσερις ημέρες από σήμερα, διεξάγεται το Fastlane PPV, ο τελευταίος μεγάλος σταθμός πριν τη WrestleMania 33. Στην κάρτα αγώνων του μεγάλου αυτού σόου δεσπόζει το Universal title Match, στο οποίο ο νυν πρωταθλητής Kevin Owens θα κληθεί να υπερασπιστεί τα σκήπτρα του κόντρα στον θρυλικό Goldberg. Δεδομένης της ήδη ανακοινωθείσας αναμέτρησης του The Man με τον Brock Lesnar στη WrestleMania 33, αν ο Goldberg επικρατήσει του Prizefighter στο PPV του Μιλγουόκι, τότε μάλλον ο αγώνας για το Universal title στη Grandest Stage of Them All έχει αποκαλυφθεί. Χωρίς να θέλω να εκνευρίσω τους οπαδούς των δυο παλαιστών, η μετατροπή του αγώνα, ανάμεσα σε αυτούς τους δυο τεράστιους θρύλους, από ένα απλό Singles Match σε ένα Championship Match χαρακτηρίζεται (από εμένα) ως μια λανθασμένη κίνηση του WWE και μπορεί κάλλιστα να φέρει αρνητικά αποτελέσματα για τους λόγους που θα καταθέσω παρακάτω.
                                           
                                     

   1. Απόδειξη (για πολλοστή φορά) της ανικανότητας του WWE να δημιουργήσει νέους αστέρες, αντάξιους των παλαιών

   Χωρίς αμφιβολία το WWE τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει ένα σημαντικό μειονέκτημα σχετικά με παλαιότερες εποχές. Οι ιθύνοντες της εταιρείας αδυνατούν να δημιουργήσουν superstars, οι οποίοι είναι ικανοί να "λάβουν τη σκυτάλη" από τα παλαιά μεγάλα ονόματα και να "κουβαλήσουν" στις πλάτες τους την εταιρεία. Πέρα από ελάχιστες εξαιρέσεις, το μεγαλύτερο μέρος των νέων ταλέντων που εισέρχονται στο κορυφαίο wrestling promotion ανακυκλώνονται σε ανούσιες κόντρες της mid card ή της upper card, δίχως να δέχονται το κατάλληλο booking προκειμένου ο κόσμος να αρχίσει να τους βλέπει σοβαρά. Απόδειξη σε αυτό το γεγονός αποτελεί και η τάση που έχει η εταιρεία, τα τελευταία χρόνια, να καλεί πίσω μεγάλα ονόματα του παρελθόντος (Brock Lesnar, Goldberg, Batista) ώστε να αυξήσει το βαθμό ενδιαφέροντος στα σόου της. Όλη αυτή η κατάσταση ενδέχεται να βλάψει σε βάθος χρόνου το WWE, καθώς μόλις αποσυρθούν μια και καλή αυτά τα μεγάλα ονόματα δε θα υπάρχει κάποιος superstar ικανός να τους διαδεχθεί και να "τραβήξει το κουπί". Πολύ απλά διότι δεν έχουν τεθεί οι βάσεις για τη δημιουργία ενός τέτοιου superstar.

 Η επιστροφή του Batista το 2014 αποτέλεσε χαρακτηριστική περίπτωση στήριξης του WWE στην παλιά γενιά για να αποκτήσουν ενδιαφέρον τα σόου.

   Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι το WWE, αν θέλει να αποφύγει αυτή την κατάσταση, πρέπει να κάνει μια αρχή. Και καλύτερη αρχή δεν υπάρχει από τη WrestleMania season. Εκεί που όλα τα βλέμματα των απανταχού wrestling fans είναι στραμμένα. Αν ο Kevin Owens επικρατήσει του Goldberg και "πάρει το εισιτήριο" για το main event της WrestleMania τότε θα τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός αστέρα που στο άμεσο ή μακρινό μάλλον θα αποτελέσει βασικό πυλώνα της εταιρείας. Αν οι Goldberg και Brock Lesnar του αποσπάσουν αυτή την ευκαιρία τότε όλα αναιρούνται. Γιατί, για να λέμε και του στραβού το δίκιο, με άλλο μάτι θα δει ο κόσμος τον KO αν αγωνιστεί σε ματς που θα διακυβεύει τον έναν εκ των δυο παγκοσμίων τίτλων της εταιρείας και με άλλο αν αγωνιστεί σε ένα απλό ματς της mid card section.

                                               
   2. Για άλλη μια φορά το WWE Universe θα υποστεί το (κατά πάσα πιθανότητα μακροχρόνιο) title reign ενός part-timer

   Όλοι θυμόμαστε (δυστυχώς ή ευτυχώς) το πιο πρόσφατο title reign του Brock Lesnar. Ναι, μιλάω γι' αυτό που κράτησε τον WWE World Heavyweight τίτλο από τον Αύγουστο του 2014 ως τον Μάρτιο του 2015 και τον υπερασπίστηκε (μόλις) τρεις φορές. Για πολλούς, το συγκεκριμένο reign αποτελεί ένα από τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων. Οι λόγοι απλοί και κατανοητοί. Οι εμφανίσεις του Brock Lesnar στην τηλεόραση ήταν σπάνιες λόγω του part-time συμβολαίου του και ορισμένοι οπαδοί κοντέψαμε να λησμονήσουμε ότι είναι πρωταθλητής! Δεν διανοείται ο κορυφαίος τίτλος ενός wrestling promotion να απουσιάζει από τα τηλεοπτικά σόου για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αναταράσσονται οι ισορροπίες, τα κορυφαία ονόματα δεν έχουν διακύβευμα να διεκδικήσουν και πολλές κόντρες γίνονται για ανούσια θέματα (δεν είναι και εύκολο να βρίσκεις κάθε φορά ένα καλό σενάριο για μια κόντρα που γίνεται για προσωπικούς λόγους). Αν ο Goldberg επικρατήσει του Kevin Owens στο Fastlane, θα γίνουμε για πολλοστή φορά θεατές στο ίδιο έργο. Ο Brock Lesnar (πιθανότατα) θα κερδίσει τη ζώνη στη WrestleMania και θα αναγκαστούμε να υποστούμε άλλο ένα βαρετό title reign, στο οποίο θα βλέπουμε τον παγκόσμιο πρωταθλητή μια φορά το τρίμηνο. Όλα αυτά φυσικά υπό έναν όρο, να είναι μακροχρόνιο το reign του Lesnar. Αλλά εντάξει, κακά τα ψέματα, δε νομίζω να υπάρχει κανείς που να πιστεύει πως ο Beast Incarnate δε θα παραμείνει πρωταθλητής για τουλάχιστον μισό χρόνο. Είναι από τις αδυναμίες των ιθυνόντων της εταιρείας εξάλλου. Μια φορά στο τόσο λοιπόν εμφάνιση του πρωταθλητή και του τίτλου του και ονόματα όπως οι Seth Rollins, Finn Balor, Kevin Owens, Braun Strowman, Samoa Joe θα παλεύουν με διακύβευμα το... τίποτα! Τραγικό...

                                      
                                           
  3. Η αναμέτρηση δε θα προσφέρει και πολλές συγκινήσεις λόγω του κακού θεάματος

   Όσο και αν τον αγαπάνε οι οπαδοί του, δεν μπορούν να μην παραδεχθούν ότι ο Goldberg έχει φτάσει πια σε μια καθορισμένη ηλικία. Δεν βρίσκεται στη φυσική κατάσταση που βρισκόταν πριν κάτι χρόνια και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό από τις κινήσεις του στο ρινγκ. Ο αγώνας του με τον Lesnar στη WrestleMania 33 θα είναι αμφιβόλου ποιότητας δεδομένου ότι και ο Beast Incarnate δεν αποτελεί τον παλαιστή που αποτελούσε κάποτε. Ο μοναδικός αγώνας στον οποίο ο Lesnar έδειξε καλά στοιχεία στο ρινγκ (από την επιστροφή του στο WWE το 2012 και μετά) είναι αυτός με τον CM Punk στο Summerslam του 2013. Όλες οι υπόλοιπες αναμετρήσεις του; German Suplex, repeat, German Suplex, repeat, F5 και τέλος... Σίγουρα ο αγώνας τους δε θα λήξει μέσα σε δυο λεπτά όπως στο Survivor Series, αλλά ακόμα και έτσι το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο αυτοί οι δυο μαζί να προσφέρουν μια ικανοποιητική αναμέτρηση. Εδώ δεν τα κατάφεραν στα ντουζένια τους το 2004, θα τα καταφέρουν τώρα; Όπως και να έχει, το συγκεκριμένο σημείο που έθεσα αποτελεί και λόγο για να μην πραγματοποιηθεί γενικά η αναμέτρηση στη WrestleMania 33 (κάτι στο οποίο είμαι αντίθετος) επομένως δε θα επεκταθώ περαιτέρω.

Για το μεγαλύτερο μέρος των wrestling fans το Goldberg vs Brock Lesnar δεν αποτέλεσε καν ικανοποιητικό αγώνα.

   4. Οι οπαδοί θέλουν απεγνωσμένα το Chris Jericho vs Kevin Owens να πραγματοποιηθεί για τον Universal Title

   Όπως ανέφερα και στον πρόλογο, οι αγώνες που έχουν φημολογηθεί για τη φετινή WrestleMania είναι δεκάδες. Ένας απ' αυτούς είναι και το Chris Jericho vs Kevin Owens. Οι δυο πρώην φίλοι "κουβάλησαν" στις πλάτες τους το RAW brand καθ' όλη τη διάρκεια του 2016. Μέσα απ' αυτή τη σεναριακή φιλία ο Jericho αναζωογόνησε την καριέρα του και απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη σύνδεση με το κοινό, ενώ ο Kevin Owens διατηρήθηκε στην κορυφή ως Universal Champion δίχως να κουράσει (πολύ). Δυο εβδομάδες πριν, ο Prizefighter έκανε το πολυαναμενόμενο turn και επιτέθηκε στον φίλο του στέλνοντας τον στα πιτ. Τα θεμέλια για τη μεταξύ τους κόντρα τέθηκαν και το ερώτημα είναι ένα. Θα είναι ο αγώνας τους στη WrestleMania 33 για το Universal title; Για να δώσουμε μια ακριβή απάντηση θα πρέπει δυστυχώς να περιμένουμε μέχρι την Κυριακή. Όσον αφορά όμως αυτό το θέμα τίθεται και ένα άλλο ερώτημα που μπορεί εύκολα να απαντηθεί αυτή τη στιγμή. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το αν το WWE Universe επιθυμεί να δει τους δυο πρώην φίλους να διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Grandest Stage of Them All σε ένα Universal Championship Match. Η απάντηση είναι (σχεδόν) ομόφωνη για τους οπαδούς της εταιρείας και είναι "ΝΑΙ"! Με μια σύντομη περιήγηση σε διάφορες ξένες ιστοσελίδες που σχετίζονται με το χώρο μπορεί εύκολα κανείς να καταλάβει πόσο μεγάλη είναι η επιθυμία των οπαδών του WWE να δούνε τους Kevin Owens και Chris Jericho να αναμετριούνται στη WrestleMania με διακύβευμα το Universal Championship. Αυτή η επιθυμία τους επιβάλλεται να πραγματοποιηθεί. Γιατί αν δε γίνει, το WWE Universe θα εκφράσει για πολλοστή φορά την οργή του προς την εταιρεία. Μια οργή που θα εξελιχθεί σε έντονο κράξιμο που θα αμαυρώσει το τελευταίο ματς του Goldberg στο WWE ενάντια στον Brock Lesnar. Κάτι τέτοιο δε θα ήθελε κανένας, και περισσότερο απ' όλους ο ίδιος ο Vince και οι συνεργάτες του που δε θέλουν σε καμία περίπτωση να ζήσουν τις στιγμές που ζούνε με τον Roman Reigns και με άλλους παλαιστές. Η επιθυμία λοιπόν του WWE Universe να δει άλλους παλαιστές να αναμετριούνται για το Universal title στη WrestleMania και όχι τους Brock Lesnar και Goldberg αποτελεί έναν ακόμη λόγο, και τον τελευταίο που θα καταθέσω, για να μην παλέψουν ο The Man και ο Beast Incarnate με διακύβευμα τον παγκόσμιο τίτλο του «κόκκινου» brand.
 
Τα θεμέλια τέθηκαν. Μένει να δούμε αν οι πρώην κολλητοί θα κονταροχτυπηθούν για το Universal Championship στη WrestleMania 33.

   Οι παραπάνω θέσεις αποτελούν σαφέστατα την προσωπική μου άποψη και όχι αντικατοπτρισμό της πραγματικότητας. Ορισμένοι μπορεί να συμφωνήσουν και άλλοι να διαφωνήσουν διότι θεωρούν το Goldberg vs Brock Lesnar ως ένα ιδανικό αγώνα για το Universal title στη WrestleMania 33. Όσοι επιθυμούν μπορούν να εκφέρουν την άποψη τους στα σχόλια. Ευχαριστώ όσους έκαναν τον κόπο να διαβάσουν αυτό το εκτενές άρθρο.


   Για το Ringside House,
   Kill Bill
Νεότερη Παλαιότερη