FACTS: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Kevin Owens


Ο Kevin Owens (πραγματικό όνομα: Kevin Yanick Steen), είναι Καναδέζος παλαιστής και βρίσκεται εδώ και τρία περίπου χρόνια στο WWE. Άρχισε την καριέρα του ως Pro Wrestler το 2000 στην ηλικία των 16 και το 2007 υπέγραψε με το Ring of Honor όπου και πάλευε με το πραγματικό του όνομα. Επίσης έχει παλέψει σε promotions όπως PWG, AAW και CZW. Το 2014 υπέγραψε με το WWE και πήρε το όνομα Kevin Owens. Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε ενδιαφέροντα facts για τον Prizefighter.


1) Η ιστορία του με τον Sami Zayn Ας αρχίσουμε με κάτι που κάθε οπαδός του Wrestling θα πρεπε να ξέρει. Οι δυο τους είναι φίλοι απο παιδική ηλικία και φίλοι παρέμειναν όσο συνέχιζαν την καριέρα τους. Μάλιστα, έχουν κερδίσει Tag Team τίτλους μαζί στο ROH και στο PWG, όμως είναι οι αγώνες που είχαν ως αντίπαλοι που πραγματικά ξεχώρισαν! Το ματς Kevin Owens ( Steen) vs Sami Zayn ( El Generico ) έχει γίνει άπειρες φορές στα Indys, και τώρα έχει φτάσει και στο WWE.  Οι ιστορίες που ακούμε συχνά για την φιλία τους που κρατάει εδώ και δεκαετίες είναι απολύτως αληθινές. Στο podcast του Chris Jericho, ο Kevin Owens ανέφερε ότι έβλεπαν μερικές φορές WWE μαζί και μάλιστα πήγαν ως θεατές στο TLC 2012 για να παρακολουθήσουν απο κοντά το WWE σόου! Ακολουθούν μερικές παλιές φωτογραφίες των δύο φίλων: 2) Η κόντρα με τους Jim Cornette και Vince Russo


Από μια "kayfabe" αντιπαλότητα πάμε σε μια πραγματική αντιπαλότητα με πιο αληθινές διαστάσεις. Ο Jim Cornette παλιότερα είχε μια υψηλή θέση στο Ring of Honor. Έχει δηλώσει πως όταν ο Owens δούλευε στο ROH δεν τα πήγαινε καλά μαζί του και ο ίδιος έχει πει ότι η φυσική κατάσταση του KO δεν είναι κατάλληλη για έναν πραγματικό wrestler. O Cornette έφτασε μέχρι και στο σημείο να διώξει τον Owens από το ROH, μέχρι που αναγκάστηκε να τον φέρει πίσω λόγω ζήτησης απο τους οπαδούς.

Ο Kevin Owens έχει αναφέρει τα ακόλουθα σχετικά με τον Jim Cornette:

"Ο Cornette κι εγώ δεν συμφωνούσαμε ποτέ σε τίποτα. Νομίζω ότι ήξερε πως θα τα καταφέρω κάποια στιγμή, αλλά η συμπεριφορά μου στα παρασκήνια φαίνεται να τον εκνεύριζε. Και αυτό γιατί; Γιατί απλά δεν συμφωνούσαμε σε πολλά θέματα. Τον έχω ακούσει σε συνεντεύξεις να λέει ότι μάλλον τώρα έχω αλλάξει τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα και για αυτό έχω δει επιτυχία στην καριέρα μου. Αλλά αυτό δεν ισχύει. Δεν έχω αλλάξει τίποτα, απλά τώρα δουλεύω με ανθρώπους με τους οποίους συμφωνώ πολύ πιο εύκολα και σε περισσότερα θέματα. Αυτοί με τους οποίους δουλεύω τώρα έχουν τις ίδιες απόψεις με μένα σχετικά με τον τρόπο που θα έπρεπε να λειτουργεί το Wrestling. Ο Jim και εγώ απλά δεν είχαμε το ίδιο σκεπτικό."

Οι απόψεις του Vince Russo για τον Owens δεν διαφέρουν και πολύ με αυτές του Cornette. Έχει τονίσει ότι ο KO δεν έχει την εμφάνιση που ένας wrestler κατά την γνώμη του θα έπρεπε να έχει. Επίσης, είπε ότι ο Kevin εκπροσωπεί οτιδήποτε πάει στραβά με τον κόσμο του Wrestling.

Σχετικά με τα σχόλια του Vince Ruso, ο Owens ανέφερε:

"Όσο για τον Vince Russo, νομίζω πως ότι λέει το λέει απλά για να πάρει την προσοχή του κόσμου. Ξέρει ότι δεν πρόκειται να ενδιαφερθεί κανείς για αυτόν άμα δεν πει κάτι πιο "ξεχωριστό" κι ας είναι και ανοησίες. Ξέρει πόσο καλός είμαι και ότι έχω προσφέρει πολλά στο Wrestling, απλώς ψάχνει ανθρώπους να του δώσουν σημασία."


3) Δάσκαλος αγγλικών του ο Jim Ross


Η μάθηση ξένης γλώσσας δεν είναι εύκολη διαδικασία. Αφού ο Owens μεγάλωσε στο Quebec του Καναδά, όπου τα Γαλλικά είναι η κύρια γλώσσα, συνειδητοποίησε ότι θα έπρεπε να μάθει Αγγλικά έτσι ώστε να επιτύχει ως Wrestler, και έμαθε την γλώσσα ακούγοντας ίσως τον καλύτερο WWE σχολιαστή όλων των εποχών. Ακούγοντας τον από τα προγράμματα, έμαθε βασικά Αγγλικά και έτσι θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε τον Jim Ross ως καθηγητή Αγγλικών του Kevin Owens! Τι μαθαίνει κανείς.


4) Τα κατορθώματα του


Ο Kevin Owens έχει κατακτήσει πολλούς τίτλους στη διάρκεια της καριέρας του εκτός και εντός WWE. Συγκεκριμένα, ο KO είναι πρώην:

 • AAW Heavyweight Champion
 • C*4 Champion
 • C*4 Tag Team Champion
 • CRW Tag Team Champion
 • CZW Iron Man Champion
 • EWR Heavyweight Champion (2 φορές)
 • IWS Canadian Champion
 • IWS World Heavyweight Champion (3 φορές) 
 • NSPW Champion
 • PWG World Champion (3 φορές) 
 • PWG Tag Team Champion (3 φορές)
 • ROH World Champion 
 • ROH World Tag Team Champion
 • NXT Champion
 • WWE Universal Champion
 • WWE Intercontinental Champion (2 φορές)
 • WWE United States Champion

Ο Owens βρίσκεται στη λίστα πολύ λίγων παλαιστών που έχουν καταφέρει να κατακτήσουν World Championship και στο Ring of Honor (ROH) και στο WWE. Στην λίστα αυτή είναι οι CM Punk, Daniel Bryan, Kevin Owens και Seth Rollins. Επίσης έχει One on One νίκες εναντίον μεγάλων ονομάτων όπως John Cena, AJ Styles, Seth Rollins, Roman Reigns και Chris Jericho. 


5) Το κίνητρο του 


Ο Kevin Owens έχει πολύ στενές σχέσεις με τον γιο του, Owen Steen. Άλλωστε το όνομα "Owens" που έχει υιοθετήσει ως όνομα στο WWE προέρχεται από τον γιο του τον Owen (και όχι μόνο) . Ο Kevin έχει αναφέρει σε συνεντεύξεις ότι ένας από τους λόγους που ήθελε να φτάσει στο WWE είναι το γεγονός ότι ο γιος του είναι τεράστιος οπαδός του John Cena και ήταν το όνειρο του να δει τον πατέρα του σε ματς εναντίον του Cena. Το όνειρο αυτό προφανώς πραγματοποιήθηκε. Κάποιος από τον οποίο επίσης έχει επηρεαστεί ο Kevin Owens, είναι ο Owen Hart. Όταν ήταν μικρός τον θεωρούσε έναν από τους αγαπημένους του Wrestlers, εξ'ου και το όνομα "Owens", το οποίο βόλευε και λόγω του γιου του και λόγω του Owen Hart. 


Για ποιόν WWE Superstar θέλετε να είναι τα επόμενα Facts;
Αφήστε σχόλια παρακάτω...για το Ringside House,
Γρηγόρης Χριστακάκης
Νεότερη Παλαιότερη