SURVIVOR SERIES 2016: ΣΟΚΑΡΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ!


Ιστορικό το χθεσινό Survivor Series. Είχαμε τη μεγάλη κόντρα των δυο brands, με μεγάλο νικητή το RAW, αλλά πάνω απ' όλα είχαμε την πολύκροτη επιστροφή του Goldberg στο ρινγκ του WWE. Διαβάστε την λεπτομερή κάλυψη του PPV για περισσότερες πληροφορίες...

Kickoff Match (1): TJ Perkins, Rich Swann & Noam Dar vs. Tony Nese, Drew Gulak & Ariya Daivari

Το χθεσινό PPV ξεκίνησε με δυο kickoff matches. Ο πρώτος ήταν ένα 3 on 3 tag team match της cruiserweight division. Γρήγορος αγώνας με κάποια spots, ενώ η νίκη δεν άργησε να έρθει για την ομάδα του Swann με λάκτισμα στο πρόσωπο του Daivari και standing 450 splash.


Kickoff Match (2): Kane vs. Luke Harper

Το δεύτερο εναρκτήριο ματς της βραδιάς αφορούσε δυο "τέρατα". Ο Big Red Machine, στη 18η εμφάνισή του στο συγκεκριμένο PPV, αντιμετώπιζε τον Luke Harper. O Harper ξεκίνησε καλύτερα και κράτησε τον έλεγχο για ένα διάστημα, μέχρι που ο Kane επανάκαμψε και εκτέλεσε ένα θεαματικό Superplex. Η νίκη ήρθε όταν ο Harper ετοίμαζε το Discus Clothesline, ο Kane ανέτρεψε, πέτυχε το Chokeslam και κέρδισε τον αντίπαλό του.


Team RAW vs. Team SmackDown Live
5 on 5 Survivor Series Women's Elimination Match

Περνάμε στην κανονική ροή του PPV. Πρώτος αγώνας, η κόντρα RAW και SmackDown στις γυναίκες. Η επίθεση που δέχθηκε backstage η αρχηγός της ομάδας του SmackDown, Nikki Bella, ανάγκασε την Natalya να λάβει τη θέση της στον αγώνα. Στα του αγώνα, είχαμε από νωρίς brawl και των δέκα, με τη Nia Jax να βγάζει εκτός μάχης ολομόναχη την ομάδα του SmackDown. Οι πρώτοι αποκλεισμοί ήρθαν για Carmella και Fox αντίστοιχα. Ακολούθησαν Naomi και Banks, ενώ αμέσως μετά σε μια ενδιαφέρον κόντρα, η Charlotte απέκλεισε την Natalya. Ακολούθησε καυγάς μεταξύ Bliss και Lynch, αλλά έβαλαν τις διαφορές τους στην άκρη εν' όψι του κοινού εχθρού, Nia Jax, την οποία και απέκλεισε η Lynch με Dis-arm-Her. Εκτός εαυτού, η Jax άρπαξε την Lynch και την πέταξε στις προστατευτικές μπάρες για το κοινό εκτός ρινγκ. Ακολούθησε άμεσος αποκλεισμός της Bliss από την Charlotte και τέλος, ώντας τραυματισμένη και κουρασμένη, η Lynch δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει και γνώρισε τον αποκλεισμό από τα χέρια της Bayley. Αμέσως μετά τον αγώνα όμως, η Charlotte φρόντισε να δείξει ότι το μυαλό της είναι μόνο στο να διατηρίσει τον τίτλο της, εξαπωλύοντας επίθεση στην Bayley.


Intercontinental Championship Match
The Miz (c) vs. Sami Zayn

Ο Μiz καλούταν να αποδείξει πως είναι πρωταθλητής δικαιωματικά και η θέση που έχει στο SmackDown του αξίζει, ενώ από την άλλη ο Zayn ήταν έτοιμος για το βήμα παραπάνω στην καριέρα του. Δεν ήταν ο σπουδαίος αγώνας, είχε τις όμορφες στιγμές του κυρίως λόγο του ταλέντου του Zayn, ενώ ο Miz σαν εξαιρετικός heel που είναι, φρόντισε να προκαλεί τον αντίπαλό του και το κοινό (πάντα με τη βοήθεια της Maryse), κορόιδεψε μέχρι και τον Daniel Bryan (!) και πέρασε πολλά "βρώμικα" χτυπήματα, βάζοντας στόχο να εξασθενήσει τα πόδια του αντιπάλου του. Σε ανύποπτο χρόνο, ο Zayn κλείδωσε το Figure Four στον Miz στη μέση του ρινγκ και ο Interconinental Champion αδυνατούσε να πλησιάσει τα σχοινιά. Το καμπανάκι χτύπησε δίχως τη διαταγή του διαιτητή (το χτύπησε η Maryse), ο Zayn άρχισε να πανηγυρίζει νόμιζοντας πως κέρδισε, ο Miz εκμεταλλεύτηκε τη σύγχηση και με Roll-Up έκανε το pin και διατήρησε τον τίτλο του και τη θέση του στο SmackDown Live.


Team SmackDown Live vs. Team RAW
10 on 10 Survivor Series Tag Team Elimination Match

Στο δεύτερο αγώνα που δυο ομάδες από τα αντίπαλα shows ήρθαν αντιμέτωπες, είχαμε τις tag teams να περνούν στη δράση. Οι πρώτες δυο ομάδες που έφυγαν σε χρόνο ρεκόρ ήταν οι Breezango και The New Day (πρωταθλητές tag team του RAW). Ακολούθησαν οι Hype Bros και Shining Stars και πλέον με την απόλυτη ισσοροπία να υπάρχει μεταξύ των δυο ομάδων (3 tag teams εναντίον 3), ακολούθησε χορταστικό brawl εντός και εκτός ρινγκ. Με ενεργές tag τους American Alpha και Gallows & Anderson, ο Anderson έκανε το Magic Killer στον Jordan και ήρθε η σειρά των American Alpha να αποκλειστούν. Οι Club δεν άργησαν να ακολουθήσουν το δρόμο προς τα αποδυτήρια, όταν ο Rhyno έκανε το Gore στον Gallows, αλλά στη συνέχεια ο Rhyno αποκλείστηκε από τον Enzo, ενώ οι Usos απέκλεισαν με τη σειρά τους ταυτόχρονα Enzo & Cass. Έτσι έμειναν οι Sheamus & Cesaro εναντίον των έμπειρων στην tag team division, Usos. Ακολούθησε μια πολύ όμορφη κόντρα, σειρά από submissions, spots, finishers και αρκετά near falls. Τη νίκη πήρε τελικά για την ομάδα του RAW ο Cesaro, "παγιδέυοντας" τον Jey Uso σε Sharpshooter και τον Sheamus να βγάζει εκτός μάχης τον Jimmy Uso.


Cruiserweight Championship Match
The Brian Kendrick (c) vs. Kalisto

Ο αγώνας που θα καθόριζε το μέλλον της cruiserweight division έφτασε. Παρά την εθιμοτυπική για τους cruiserweights χειραψία που αντάλλαξαν στην αρχή του αγώνα, ο πρωταθλητής Kendrick μόνο με το δέοντα σεβασμό δεν έδειχνε να αντιμετωπίζει τον αντίπαλό του. Ο Kalisto είχε τον έλεγχο στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, o Kendrick άργησε να μπει στον αγώνα και θα το πλήρωνε, εάν ο Baron Cobin δεν έκανε την εισβολή του στο ρινγκ, προκαλώντας τον αποκλεισμό του Kalisto και διατηρώντας έτσι το Cruiserweight Championship στο RAW.


Team RAW vs. Team SmackDown Live
5 on 5 Survivor Series Elimination Match

Με το σκορ στα elimination matches να είναι ήδη στο 2-0 (και συνολικά στο 3-1 αν υπολογίσουμε και τους δυο single interpomotional αγώνες), το SmackDown είχε ήδη χάσει και κοίταγε να πάρει μια νίκη γοήτρου στον αγώνα των μεγάλων ονομάτων των δυο shows. Και τα κατάφερε σε έναν πραγματικά απίστευτο αγώνα. Αμέτρητα τα όμορφα spots και τα highlights. Πρώτος αποκλείστηκε ο Ambrose από τα χέρια του Strowman (δέχθηκε όμως επίθεση από τον Styles), ακολούθησε ο αποκλεισμός του Strowman, τον οποίο χρειάστηκε να περάσει με RKO o Orton σε τραπέζι εκφωνητών, να κάνει το Elbow Drop από το τρίτο σχοινί ο Shane McMahon σε άλλο τραπέζι, αλλά και να παρέμβει ο Ellsworth και να εμποδίσει τον Strowman να εισέλθει στο ρινγκ και να γνωρίσει τον αποκλεισμό με count-out. Ύστερα ήρθε η σειρά των "κολλητών" Jericho & Owens να αποκλειστούν. Ο Owens με DQ γιατί χτύπησε τον Styles με τη λίστα του Jericho (!), ενώ ο Jericho στη σύγχησή του να μαζέψει τα φύλλα της λίστας δέχθηκε RKO. Ακολούθησε απίστευτο spot, όταν ο Shane McMahon επιχείρησε το Coast To Coast στον Roman Reigns και ο δεύτερος έπιασε εναέριο Spear! Ο θαυμασμός γι' αυτήν την υπέροχη έμπνευση, έδωσε τη θέση του στο φόβο, όταν ο McMahon φάνηκε να έχασε τις αισθήσεις του αρχικά και έφυγε με συνοδεία ιατρών από το ρινγκ, προκαλώντας σύγχηση στο κοινό. Ακολούθησε μεγάλη έκπληξη, καθώς ο Ambrose γύρισε για να επιτεθεί στον Styles, ομάδα security επιχείρησε να τον βγάλει εκτός, οι Rollins και Reigns τον βοήθησαν να βγάλει εκτός μάχης τους security, ακολούθησε τριπλό Powerbomb και αποκλεισμός του Styles και στιγμιαία επανένωση της Shield. Όμως οι εκπλήξεις δε σταμάτησαν εκεί, καθώς οι αριθμητικές ισσοροπίες αλλάξαν άλλη μια φορά, καθώς ο Luke Harper εισέβαλλε, βοήθησε Orton & Wyatt, συμβάλλοντας στη νίκη της ομάδας του SmackDown Live, καθώς ο Orton έκανε ένα εκπληκτικό RKO στον Rollins την ώρα που ο Architect ήταν στον αέρα και ο Wyatt καθάρισε τον Reigns με Sister Abigail.


Brock Lesnar vs. Goldberg

Και φτάνουμε στο main event, στον αγώνα που όλο τo WWE Universe περίμενε τόσο καιρό. Πρώτος έκανε την είσοδό του o Beast Incarnate και ακολούθησε ο Goldberg. Ο αγώνας άρχισε με staredown, ο Lesnar τον άρπαξε και τον πήγε στη γωνία, αλλά ο Goldberg έδειξε τις διαθέσεις του, πετώντας σα φτερό τον Lesnar. Ο Lesnar φανερά συγχησχμένος προσπάθησε να σηκωθεί, αλλά δέχθηκε Spear, σε μια νέα προσπάθειά του να ανασυνταχθεί, ο Lesnar σηκώθηκε αλλά δέχθηκε δεύτερο Spear. Κατ'ευθείαν ο Goldberg άρπαξε τον Lesnar, το στάδιο "σηκώθηκε στο πόδι", γνωρίζοντας τι επρόκειτο να ακολουθήσει... Ο Goldberg σήκωσε τον Lesnar, τον εκτέλεσε με Jackhammer και πήρε μια νίκη σε χρόνο-ρεκόρ, αφήνωντας όχι μόνο το κοινό στον Καναδά, αλλά κυριολεκτικά ολόκληρο τον κόσμο με το στόμα ανοικτό. Ο άνθρωπος που έσπασε το σερί του Undertaker, έκανε τον Cena και τον Orton να μοιάζουν αδύναμοι μπροστά του, ηττήθηκε σε λίγα δευτερόλεπτα από έναν άνθρωπο που έιχε να παλέψει στο WWE για δώδεκα χρόνια. Μοιάζει απίστευτο, αλλά είναι τελείως αληθινό.


Δείτε ολόκληρο το PPV παρακάτω:


Για το Ringside House,
Γιώργος Γκίκας
Νεότερη Παλαιότερη