NXT TakeOver: Toronto: ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ!


Το ΝΧΤ γυρίζει σελίδα! Το ΝΧΤ Championship πέρασε στα χέρια του Samoe Joe, το Dusty Rhodes Tag Classic ανέδειξε νικητή, το αποτέλεσμα της κόντρας Roode-Dillinger σόκαρε το κοινό, ο αγώνας για το Women's Championship κρίθηκε στις λεπτομέρειες, ενώ η tag team division ανέδειξε νέους πρωταθλητές. Όλα τα αποτελέσματα του συναρπαστικού PPV ακολουθούν.

Bobby Roode vs. Tye Dillinger

Με ένα πολύ όμορφο ματς ξεκίνησε το PPV.  Ύστερα από μια εκπληκτική είσοδο του Roode (το theme του, "Glorious", συνοδεύτηκε από χορωδία), την εμφάνισή του έκανε και ο "ντόπιος" Tye Dillinger. Ο αγώνας ξεκίνησε καλύτερα για τον Dye, γρήγορα όμως έχασε τα ηνία. Ο Roode πήρε τον έλεγχο του αγώνα και το διατήρησε κατά τη μεγαλύτερη διάρκειά του. Το κοινό στήριζε θερμά τον Dillinger, γεγονός που του έδωσε δύναμη και επανάκαμψε στον αγώνα. Τα τελευταία λεπτά είχαν πολλή αγωνία, αφού σε μια σειρά από reversals, τον τελευταίο λόγο είχε ο Roode, καθώς "χτύπησε" από το πουθενά ένα DDT και κέρδισε τον Dillinger, αφήνοντας τις 12.000 κόσμου που είχαν παρεβρεθεί στην αρένα, φανερά δυσαρεστημένους.


Dusty Rhodes Tag Classic Finals: TM-61 vs. The Authors Of Pain

Όπως γνωρίζαμε, το ιδιαίτερο του stipulation ήταν πως ο manager των Authors, Paul Ellering, θα παρέμενε κλειδωμένος σε κλουβί (!) που θα ήταν υψωμένο πάνω από το ρινγκ καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ο αγώνας ξεκίνησε με brawl και οι Authors βρέθηκαν εκτός ρινγκ, όπου δέχθηκαν ένα θεαματικό splash από τον Thorne. Οι Authors ανέκαμψαν και πήραν τον έλεγχο, ο Ellering έδινε κανονικά τις διαταγές του από το κλουβί και μάλιστα πέταξε και μια αλυσίδα στο ρινγκ. Αν και οι TM-61 προσπάθησαν πολύ και δεν έδειξαν να πτοούνται από τη διαφορά σωματοδομής που έιχαν με τους αντιπάλους τους, δεν τα κατάφεραν. Ο Thorne δέχθηκε "Last Chapter" και οι Authors έγιναν οι νικητές του Dusty Rhodes Tag Classic. Τη βράβευση έκανε ο "The Game", Triple H.


2-out-of-3 Falls Match (NXT Tag Team Championship): #DIY vs. The Revival (c)

Αναμφίβολα ήταν ο αγώνας της βραδιάς. Εξ' αρχής οι Revival έδειξαν τη στατηγική τους, αποσπώντας την προσοχή του διαιτητή, περνώντας "βρώμικα" χτυπήματα και γενικά έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να γίνουν αντιπαθείς στο κοινό του Toronto. Το πρώτο fall έγινε σχετικά νωρίς, όταν οι Revival έκαναν το "Shatter Machine" στους αντιπάλους τους. Στο δεύτερο fall, η #DIY ισοφάρησε. Ο Ciampa έσωσε τον παρτενέρ του από Spike Piledriver, oι #DIY έκαναν ένα combo Superkick/Knee Strike και έτσι γράφτηκε το 1-1. Το τρίτο fall ήταν όχι μόνο το καλύτερο από τα 3, αλλά και μακράν ό,τι πιο ωραίο σε όλη τη βραδιά. Οι "κακοί" Revival δε δίστασαν να χρησιμοποιήσουν και τους τίτλους σαν όπλα, οι"καλοί" #DIY τα έδωσαν όλα για τη νίκη, τα near falls έπαιρναν το ένα το άλλο, το κοινό είχε πάρει φωτιά από το θέαμα που εκτυλισσόταν μπροστά του, στηρίζοντας θερμά τους #DIY και ειδικά τον Gargano, καθώς ο φόβος μη χαθεί ξανά ο αγώνας εξ'αιτίας του (όπως έγινε στο Takeover: Brooklyn), ήταν το λιγότερο φανερός. Όλα αυτά οδήγησαν σε ένα αποθεωτικό φινάλε, όπου οι Gargano και Ciampa κατάφεραν να "κλειδώσουν" τους αντιπάλους τους σε submissions και να πάρουν την πολυπόθητη αυτή νίκη.


NXT Women's Championship Match: Asuka (c) vs. Mickie James

Όταν έχεις απέναντί σου την Asuka, ακόμη και αν είσαι η Mickie James και κάνεις μια μεγαλοπρεπή επιστροφή, δεν μπορείς να εξασφαλίσεις τίποτα. Η ταχύτητα και η δύναμη της Asuka φάνηκαν από την αρχή να κάνουν τη διαφορά. Η εμπειρία της James την κράτησε "ζωντανή" και μάλιστα ότα πέρασε στις λαβές, τα πράγματα ζόρισαν για την πρωταθλήτρια. Για αρχή leg crab και ύστερα Muta Lock έφτασαν την Asuka στο όριο της υποταγής. Ακολούθησαν μια σειρά εναλλαγής χτυπημάτων και από τις δυο, ένα spin kick από τη James και near fall, προσπάθεια για DDT, το οποίο ανέτρεψε η Asuka και κλείδωσε το Asuka Lock, κάνοντας τη James να παραδωθεί. Μετά τον αγώνα, η ηττημένη προσέφερε χειραψία, την οποία η Asuka αγνόησε επιδεικτικά, προτιμώντας να υψώσει τον τίτλο της στον αέρα.


ΝΧΤ Championship: Shinsuke Nakamura (c) vs. Samoe Joe

Και φτάνουμε στο Main Event! Ένας αγώνας τον οποίο έχουμε ξαναδεί, αλλά αυτή τη φορά το build-up και η κόντρα είχε περάσει σε άλλο επίπεδο, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Nakamura. Φανταστική η είσοδος του Nakamura, με συνοδεία βιολιών για το theme του, τυπική είσοδος για τον Joe και όλα έτοιμα για τον αγώνα. Πολλά λακτίσματα και από τους δυο, brawl εκτός ρινγκ και ξανά σειρές από λακτίσματα και από τους δυο, σε έναν αγώνα με πολύ aggression. Το πρώτο near fall ήρθε για τον Joe μετά από atomic drop και κατ'ευθείαν powerbomb για ένα δεύτερο. Σε απόπερα για crossface, o Nakamura ξέφυγε, έκανε το running knee και πήρε τον έλεγχο. Ακολούθησαν ανταλλαγές από suplexes και γωνατιές, με τον Nakamura να κτυπά την Kinshasa αλλά ο Joe έκανε kick-out! Ο Joe ύστερα έκανε το clutch, το κοινό προσπάθησε να αφυπνίσει τον Nakamura, ακολούθησε μια σειρά από suplexes από τον Joe, ένα νέο Kinshasa από τον Nakamura, κυριολεκτικά από το πουθενά. Και εκεί που η ήττα έμοιαζε γεγονός για τον Joe, έκανε το low blow στον Nakamura, τον έσυρε εκτός ρινγκ για να τον πετάξει στα σκαλιά και τελειώσε το έργο του με Muscle Buster εντός του ρινγκ, για να γίνει έτσι ο νέος (και μάλιστα για δεύτερη φορά) NXT Champion.


Δείτε όλο το επεισόδιο παρακάτω:


για το Ringside House,
Γιώργος Γκίκας
Νεότερη Παλαιότερη