Σχολιάζοντας όλα τα Main Events του TLC PPV (2009-2015)


Με την δικαιολογία ότι στις 4 Δεκεμβρίου έχουμε το Tables, Ladders, and Chairs, PPV, ο Αποστόλης Μάρης σχολιάζει τα main events των TLC Pay-Per-Views που έχουμε δει.

TLC 2009
D-Generation-X vs. Jeri-Show
TLC Match για τα Unified WWE Tag Team Championships

Για να είμαι ειλικρινής, θέλει μαγκιά για ένα βαρύ σώμα σαν του Big Show να αγωνίζεται σε τέτοιου είδους αγώνες, και κυρίως όταν έχει να κάνει ρόλο με την σκάλα. Νομίζω πως ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τον Big Show να ανεβαίνει σε σκάλα για να ξεκρεμάσει τους τίτλους, αργότερα τον είδαμε να χρησιμοποιεί την δική του... γιγάντια σκάλα για τα MITB Matches. Ωστόσο, σαν πρώτο TLC στην ιστορία έμεινα ικανοποιημένος, επίσης ήταν ο αγώνας που είχε την μεγαλύτερη διάρκεια στην κάρτα μετά το Sheamus vs. John Cena (16:00 λεπτά), με 22:00 λεπτά. Όσο για το αποτέλεσμα, ήταν σωστή επιλογή να κερδίσουν οι DX για να σπάσουν το title reign των Jericho και Show οι οποίοι κρατούσαν τους τίτλους από τον Ιούλιο του 2009. Η συγκεκριμένη χρονιά είχε συχνά τον Big Show σε ρόλο Tag Team Champion, διότι μετά την ήττα από τους DX (τέλη 2009 - αρχές 2010) έσπασε με τον Chris Jericho και έγινε ομάδα με τον The Miz όπου ξανά πήρε τους ομαδικούς τίτλους.


TLC 2010
John Cena vs. Wade Barrett
Chairs Match

Εάν μπορούσα να διαλέξω ποιον αγώνα θα ήθελα για κλείσιμο του επεισοδίου, θα έλεγα το TLC Match για το World Heavyweight Championship, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Πιστεύω ότι το Chairs Match ήταν το κερασάκι στην τούρτα, έκλεισε ευχάριστα το PPV δηλαδή. Στοιχημάτισα νίκη σε Wade Barrett αλλά έπεσα έξω βέβαια, αυτό που με εντυπωσίασε ήταν το Attitude Adjustment επάνω στην σειρά με τις καρέκλες, ήταν κάτι που δεν περίμενα να δω στο αποκορύφωμα της PG Era. Θα μπορούσε να βγει καλύτερος αγώνας, το "έσωσε" η χρήση της καρέκλας όμως.


TLC 2011
CM Punk vs. The Miz vs. Alberto Del Rio
TLC Match για το WWE Championship

Χάρηκα πολύ που είδαμε αρκετά την εμφάνιση και την χρήση χειροπέδων στην αναμέτρηση, νομίζω όταν μετά την πρώτη παρέμβαση του Ricardo Rodriguez όπου έδεσε τον CM Punk με την σκάλα ο αγώνας πήρε διαφορετικό ρυθμό προς το θετικό. Επίσης σωστό και το αποτέλεσμα, ήταν δύσκολο να φανταστεί κανείς τον Miz πρωταθλητή, βέβαια ο Del Rio είχε περισσότερες πιθανότητες από τον πρώτο, αλλά σημασία έχει ότι ο Punk ήταν το φαβορί και κατά κάποιο τρόπο πέσαμε οι περισσότεροι μέσα. Είχε αρκετές ακραίες στιγμές όπως η τρομακτική πτώση του Rodriguez από το τρίτο σκαλί της κορυφής, όμως και τα δυνατά χτυπήματα με την καρέκλα. Πολύ όμορφος αγώνας.


TLC 2012
Dolph Ziggler vs. John Cena
Ladder Match για το Money in the Bank Contract

Περνάμε στο 2012 όπου είδαμε έναν αγώνα που μας θύμισε (τουλάχιστον εμένα) αρκετά καλοκαίρι, και συγκεκριμένα Money In The Bank, καθώς στην κορυφή βρισκόταν η βαλίτσα την οποία μπορούσες να εξαργυρώσεις για να διεκδικήσεις αγώνα τίτλου World Heavyweight Title. Πιστεύω ότι ήταν μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του John Cena, και επίσης από τις λίγες φορές που ήθελα να κερδίσει αυτός (όχι δεν είμαι κανένας τρελός fan του). Λίγο ξενέρωσα (μάλλον πολύ) με τις εμφανίσεις των Vickie Guerrero και AJ Lee αντίστοιχα, αν και ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενο. Ωραίος αγώνας, κακό το booking.


TLC 2013
Randy Orton vs. John Cena
TLC Match για το WWE World Heavyweight Championship

Ίσως ένας από τους αγαπημένους μου αγώνες στην ιστορία του TLC! Εξαιρετικές εμφανίσεις και από τους 2 αν και το WWE Universe είχε βαρεθεί να βλέπει το κλασικό "Orton vs. Cena" συχνά, οι δυο τους ανέβαζαν πάντα τον πήχη. Σαν οπαδός του WWE εδώ και πολλά χρόνια, όταν μου λες την λέξη "TLC" το μυαλό μου πάει κατευθείαν σ' αυτό το ματς, δεν ξέρω, ίσως να μου έχει μείνει στο μυαλό περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο. Τέλος πάντων, ήταν λίγο-πολύ απρόβλεπτος αγώνας που σε κρατούσε σε αγωνία μέχρι και το τελευταίο λεπτό, όταν όμως οι χειροπέδες σφράγισαν στα χέρια του Cena καταλαβαίνεις και λες εδώ τελείωσε. Εξαιρετικός αγώνας. Αλλά δεν είχα "ψηθεί" και τόσο με την ενοποίηση των δύο τίτλων.


TLC 2014
Bray Wyatt vs. Dean Ambrose
TLC Match

Μέσα από ένα πολύ καλά χτισμένο storyline μεταξύ Dean Ambrose και Bray Wyatt, πάμε στο TLC και βλέπουμε μια ματσάρα στο ομώνυμο Pay-Per-View. Εξίσου ένας από τους αγαπημένους μου TLC αγώνες ο συγκεκριμένος, και μάλιστα αυτό που μπορώ να κρατήσω περισσότερο από το συγκεκριμένο PPV, είναι η ενδιαφέρουσα κάρτα, είχε μέσα αγώνες τύπου Chairs Match, Tables Match, Ladder Match, TLC Match, μέχρι και... Steel Stairs Match για πρώτη φορά στα χρονικά (!) Ωστόσο, είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το Main Event και το αποτέλεσμα ήταν όσο πιο σωστό μπορούσε με την δικαιολογία ότι ο Ambrose έκανε το λάθος να χρησιμοποιήσει την οθόνη, έτσι ο Wyatt δεν είχε επιλογή από το να πάρει μια νίκη... χρυσάφι. Το έχω πει, και θα το ξανά πω, ο Dean Ambrose είναι ο "Master of TLC", ή τουλάχιστον ότι έχει να κάνει με Ladders - Tables - Chairs.


TLC 2015
Sheamus vs. Roman Reigns
TLC Match για το WWE World Heavyweight Championship

Δεν είμαι και τόσο ευχαριστημένος σε θέμα booking από το συγκεκριμένο match, για να μην πω storyline, κατά την γνώμη μου ήταν λάθος όλο αυτό. Νομίζω ότι η νίκη του Sheamus ήταν το σωστό, να φανταστείτε σε περίπτωση που κέρδιζε ο Roman Reigns ξανά τον τίτλο πως θα αντιδρούσε το κοινό; Πόσο μάλλον εμείς... Δεν θα ξεχάσω ποτέ το απίστευτο βρωμόξυλο που έφαγε ο Triple H μετά τον αγώνα, το οποίο έκανε τον Reigns ακόμα πανίσχυρο φεύγοντας με καλό momentum για το Royal Rumble.


Βαθμολογίες:

TLC 2009: 8/10
TLC 2010: 8/10
TLC 2011: 8/10
TLC 2012: 8/10
TLC 2013: 9/10
TLC 2014: 9/10
TLC 2015: 8/10


Θέλουμε να ακούσουμε και τις δικές σας γνώμες κάτω στα σχόλια, αφήστε απόψεις κ.α.


για το Ringside House,
Αποστόλης Μάρης
Νεότερη Παλαιότερη