FACTS: Πέντε πράγματα που πρέπει να ξέρετε για τον Brock Lesnar


Ο Brock Lesnar έκανε το ντεμπούτο στο WWE το 2002, απ' όπου άρχισε το ταξίδι κυριαρχίας του. Μετά από απουσία από το WWE για περίπου 8 χρόνια, επέστρεψε στην εταιρεία και σήμερα ο Lesnar χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η μεγαλύτερη κυρίαρχη δύναμη στην ιστορία του Wrestling. Ας ρίξουμε μια ματιά σε πέντε ενδιαφέροντα facts για τον Beast Incarnate.

1) Κέρδισε το WWE Championship σε χρόνο ρεκόρ


    Ήταν SummerSlam του 2002, όταν ο Brock Lesnar έκανε το F-5 στον The Rock και κατάφερε να πάρει το pin, κερδίζοντας το WWE Championship στην ηλικία μόλις των 25 ετών. Το γεγονός αυτό είναι κάτι που το WWE λατρεύει να υπενθυμίζει. Κάτι όμως που δεν σημειώνεται αρκετά συχνά είναι ότι κέρδισε τον σπουδαιότερο τίτλο του WWE μέσα σε μόνο δυόμισι χρόνια, δηλαδή γρηγορότερα από οποιονδήποτε στην ιστορία της εταιρείας. Κι αν μετρήσουμε μόνο από τη μέρα που έκανε το ντεμπούτο του στο main roster, χωρίς να συμπεριλάβουμε τον χρόνο που πέρασε στα developmental του OVW, πέρασε μόνο μισός χρόνος για να φτάσει η καριέρα του σε τέτοια ύψη. Άτομα όπως ο Christian και ο Mark Henry συμπλήρωσαν 15+ χρόνια για να κερδίσουν το πρώτο τους WWE World Title. Αλλά για τον Lesnar; Δυόμισι χρονάκια και η δουλειά έχει γίνει.

2) Από τους κορυφαίους Fighters στην ιστορία του UFC


    Το όνομα Brock Lesnar ισοδυναμεί με πάρα μα πάρα πολλά χρήματα. Το γεγονός αυτό γνώριζε καλά το UFC και γι' αυτό το 2007 υπογράφηκε συμφωνία ανάμεσα στην εταιρεία και στον Brock. Υπήρχαν πολλοί που αρχικά αμφέβαλλαν την αυθεντικότητα του Lesnar στον κόσμο του MMA, οι οποίοι προφανώς ξέχασαν να λάβουν υπόψιν ότι μαζί με τον Lesnar έρχεται και ένας τόνος χρήμα. 
Παρόλο που έχασε τον πρώτο του UFC αγώνα, ο Lesnar κυριάρχησε στο UFC όσο γρήγορα κυριάρχησε και στο WWE. Μόλις στον τρίτο του αγώνα στο UFC 91 το 2008, αντιμετώπισε τον Randy Couture για το UFC Heavyweight Championship και βγήκε νικητής με τον τίτλο στον ώμο. Το γεγονός ότι του δόθηκε ευκαιρία για έναν μεγάλης αξίας τίτλο από τόσο νωρίς θεωρούνταν αμφισβητήσιμο, αλλά ο Lesnar απέδειξε ότι το άξιζε και με το παραπάνω μέσα σε 3 λεπτά. 

3) Το νόημα πίσω από το τατουάζ του στο στήθος


    Όσο περίεργο μπορεί να φαίνεται σε μερικούς, το συγκεκριμένο τατουάζ σπαθιού δεν αποτελεί προσπάθεια του Lesnar να δείξει badass. Ο Brock Lesnar εξηγεί τον λόγο στο βιβλίο που ο ίδιος έχει γράψει με τον τίτλο "Death Clutch: My Story of Determination, Domination and Survival". Σύμφωνα με τον Lesnar, το 2005 ένιωθε υπερβολικά στρεσαρισμένος και ανήσυχος για το μέλλον της ζωής του. Συγκεκριμένα σημείωσε: «Εκείνη την περίοδο αισθανόμουν σαν να μου είχαν καρφώσει ένα σπαθί στο λαιμό. Έτσι αποφάσισα να κάνω αυτό το τατουάζ, γιατί δεν θέλω ποτέ να ξεχάσω πως ένιωσα.»

4) Ο γάμος του με την Sable


    Η Rena Greek, η περισσότερο γνωστή ως Sable, αποτελεί μια ενδιαφέρουσα φυσιογνωμία του Wrestling, καθώς είναι πρώην WWE Women's Champion, η οποία είχε αρκετά προβλήματα με πολλούς συναδέλφους της στα παρασκήνια. Την δεκαετία του 90' μάλιστα είχε κάνει μήνυση στο WWE. Παρ' όλα αυτά, επέστρεψε στην εταιρία το 2003 και τότε ήταν που ο Lesnar και η Sable ανταμώθηκαν για πρώτη φορά. Ο Brock Lesnar και η Rena Greek παντρεύτηκαν το 2006 και σήμερα έχουν δύο γιους, τον Turk και τον Duke Lesnar. Να τονιστεί πως το ζευγάρι δεν φημίζεται για την καλοσύνη του προς τους fans που ζητάν φωτογραφίες, αυτόγραφα κτλ. Οπότε προσοχή...

5) Ο νεαρότερος νικητής στην ιστορία του 30-Man Royal Rumble MatchΜιας και πλησιάζει το Royal Rumble σε μόλις 2 περίπου μήνες, μια ενδιαφέρουσα πληροφορία αποτελεί το γεγονός ότι ο Brock Lesnar είναι ο μικρότερης ηλικίας νικητής στην 28χρονη ιστορία του Royal Rumble Match. Ο Lesnar συμμετείχε για πρώτη του φορά στο Royal Rumbe Match του 2003, αφού πρώτα στο ίδιο PPV κατάφερε να νικήσει τον Big Show για το δικαίωμα συμμετοχής στο Rumbe Match. Αφού εισήλθε στον αριθμό #29, ο Lesnar με σχετικά μεγάλη ευκολία νίκησε το ματς, αφαιρώντας μάλιστα τελευταίο τον Undertaker. Έτσι, στην ηλικία των 25 χρονών ο Brock Lesnar κρατάει μέχρι και σήμερα το ρεκόρ του νεαρότερου νικητή Royal Rumble Match, κάτι που είναι ιδιαίτερα τιμητικό.


Για ποιον WWE Superstar θέλετε να είναι τα επόμενα Facts;
Αφήστε σχόλια παρακάτω...για το Ringside House,
Γρηγόρης Χριστακάκης